Muzica unor flașnetari internaționali și concert al Filarmonicii, în week-end, la Palas

Metropola

Sfârșitul acestei săptămâni este despre muzică, în ansamblul Palas. Publicul va întâlni în parcul Palas flașnetari din numeroase țări, desprinși parcă din cărțile cu povești, și se va delecta cu un concert de muzică simfonică susținut de Filarmonica Iași.

În perioada 14 – 16 septembrie 2018, la Iași se desfășoară cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii Mecanice, organizat de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași. Parcul Palas va fi scena pentru o parte dintre spectacolele incluse în agenda Festivalului Internațional al Muzicii Mecanice, oferind ieșenilor prilejul de a se bucura de frumusețea sunetelor și a instrumentelor muzicale.

\"\"Vineri și sâmbătă, între orele 16.00 și 19.00, artiștii flașnetari din Austria, Franța, Germania, Cehia, Slovenia, Slovacia și Republica Moldova vor concerta în parcul Palas și pe esplanada din fața Palatului Culturii. Artiștii vor crea o imagine cu totul aparte, prin aparatele și instrumentele de muzică mecanică, dar și prin sunetele încântătoare, care amintesc de timpuri de altădată.

Sâmbătă, între orele 10.00 și 17.00, în parcul Palas și pe esplanada Palatului Culturii, curioșii vor putea admira piese din cadrul expozițiilor „Aparate muzicale din colecții publice și private” și „Instrumente de muzică mecanică”, din patrimoniul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”. Tot sâmbătă, de la ora 19.30, ieșenii și nu numai sunt invitați la un concert oferit de Corul Academic „Gavriil Musicescu” din cadrul Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași. Vocile impresionante și partiturile selectate vor oferi publicului un spectacol muzical de excepție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *