Meşterul şi Manole. Cosmin Vaman, lansându-şi noul album “Facem dragoste”

Râs cu plâns

Prezent mereu în zona civică a societăţii ieşene, Cosmin Vaman se află la baza trupei SPAM. „Drumul”, albumul de debut al formaţiei, a apărut în 2015, iar în toamna anului trecut SPAM a ieşit la rampă cu un al doilea album, numit provocator „Facem dragoste”. Dacă în videoclipul piesei „Noaptea în Iaşi”, Vaman a reuşit să atragă drept personaje figuri notorii ale oraşului, de la Andrei Postolache la Dumitru Grumăzescu, în cel mai nou clip, „Ultimul cântec pentru ea”, apare Marius Manole, cunoscutul actor ieşean remarcat pe scenele bucureştene, în special în zona independentă. Intrigaţi de această colaborare, am tras cu urechea la o discuţie purtată între cei doi într-o pauză de filmări.

Cosmin Vaman (foto): Marius, dacă ai şti cât de mult mă bucur că, în sfârşit, am parte în videoclipuri de un actor profesionist ca tine! Măi, tu eşti Meşterul Manole de care avea nevoie cariera mea muzicală.
Marius Manole: Ei, mă bucur că-ţi sunt de folos, dar ia-o mai uşor cu flatările. Mai ajut şi eu din când în când câte un ieşean de-al meu, atâta tot. Când mi-ai trimis email, nu ştiam de ce îmi apare SPAM în Inbox şi nu se duce direct în Spam. Altfel nu-l deschideam, e o bună manevră de marketing numele ăsta. Deşi e cam riscant, pentru că de la Spam la coşul cu Trash nu e decât o distanţă de un click.

Aşa e, se vede că eşti profesionist, te pricepi la chestiile astea. Oricum, şi Trash tot un stil muzical e şi el, chiar dacă din altă zonă. Dar de titlul albumului, Facem dragoste, ce zici? Este că te atrage? Intrigă, bagă curiozitatea în oameni, nu-i aşa?
Depinde… doar ştii că acum sunt tot felul de curente corect politic… E posibil să sune ofensator clasicul „a face dragoste”. Poate că mai indicat era „Interacţionăm sexual indiferent de gen, rasă, religie”. Chiar şi melodia asta în clipul cărei joc acum, Ultimul cântec pentru ea…

Ce e cu piesa? Mie mi se pare că sună mişto, are ceva melancolic, de despărţire…
Mda, dar de ce să menţionăm neapărat sexul feminin? Mai bine pune aşa: „Ultimul cântec pentru o persoană”.

Aoleu, păi ştii că mai avem o piesă, numită „Locul femeii e la cratimă”, e de pe primul album.
Nici măcar nu mai spune de ea! Eu zic s-o scoţi de peste tot, din online, retrage toate CD-urile. Cum poţi să ai o asemenea atitudine făţiş misogină? Dacă te aude Lia Bugnar, colega mea de scenă, te zvântă în bătaie.

Să ştii că ai dreptate. Dom’le, chiar mă bucur că lucrez cu profesionişti ca tine. Mai aflu şi eu cum e în lumea bună a artei spectacolului. Cred că voi schimba şi numele trupei. Din SPAM îl fac LIKE. Hai, că ăsta prinde la toată lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *