Liderul PSD din CJ Iași vrea rebranding la Aeroport

Reflector

Liderul cosilierilor PSD din CJ Iași, Cristian Stanciu (foto), propune organizarea unui concurs de soluții pentru redenumirea Aeroportului Internațional Iași. „Rebranding-ul Aeroportului Internațional Iași este o necesitate, dar nu în condiții de improvizație politicianistă, fără un fundament extras deopotrivă din comunitate și dintr-o viziune de dezvoltare”, afirmă acesta.

Într-un comunicat remis presei, Stanciu, care este și vicepreședinte PSD Iași, consideră că rebranding-ul Aeroportului Iași intră în sarcina specialiștilor în marketing și nu a politicienilor. „Sunt tot mai convins că nu un om politic, nu o persoană și nici un partid politic poate decide în privința schimbării denumirii aeroportului. Fiind un obiectiv strategic în subordinea unei autorități publice, cea mai firească este organizarea unui concurs de soluții care să vină din partea specialiștilor în marketing și (re)branding, inclusiv pe bază de cercetare sociologică”, precizează liderul consilierilor PSD din CJ Iași. El susține că „Aeroportul Iași a crescut frumos în ultimii cinci ani” și de aceea consideră „că merită și o denumire pe măsură, care să reflecte și dimensiunea sa regională și anvergura pe care a căpătat-o”.

Poziția lui Stanciu vine ca urmare a propunerii făcute de PMP Iași, prin vocea reprezentantului său în CJ Iași, Alin Aivănoaei, ca aeroportul ieșean să poarte denumirea „Regele Ferdinand I”, pe care o consideră lipsită de credibilitate. Stanciu reamintește faptul că în 2014, când el și PSD Iași au propus ca noua denumire să fie Aeroportul Internațional Moldova-Iași, Aivănoaei a fost de acord, dovedind astfel lipsă de consecvență. Mai mult, el afirmă că tocmai dreapta politică s-a opus la Iași procesului de rebranding al aeroportului: „Propunerea noastră, a PSD, din 2014 s-a lovit de rațiuni extra-comunitare și extra-vizionare, care țineau doar de agenda personală de imagine a președintelui PNL al CJ de atunci și de disperarea fostului director că are de schimbat antetul la foile oficiale. Tocmai dreapta politică se opunea procesului de rebranding al unui obiectiv strategic al Regiunii Nord-Est…”

Redăm mai jos, integral, comunicatul de presă trimis presei de Cristian Stanciu:

COMUNICAT DE PRESĂ

 Concurs de soluții pentru rebranding la Aeroport

Rebranding-ul Aeroportului Internațional Iași este o necesitate, dar nu în condiții de improvizație politicianistă, fără un fundament extras deopotrivă din comunitate și dintr-o viziune de dezvoltare.

Când am propus în martie 2014, împreună cu întreg grupul de consilieri jueețeni ai PSD, ca denumirea de anvergură regională să fie Aeroportul Internațional Moldova-Iași, mulți colegi de la alte partide, printre care și promotorii de azi ai unei alte denumiri a aeroportului, au fost de acord. Pentru că o dată la doi ani, unii dintre ei susțin o altă denumire pentru aeroport, demersul lor inconsecvent, devenit implicit al PMP, denotă lipsă de credibilitate. Aceasta, ca să nu-l calific drept aflare în treabă.

Rebranding-ul Aeroportului Internațional Iași este o necesitate, dar nu în condiții de improvizație politicianistă, fără un fundament extras deopotrivă din comunitate și dintr-o viziune de dezvoltare. Propunerea noastră, a PSD, din 2014 s-a lovit de rațiuni extra-comunitare și extra-vizionare, care țineau doar de agenda personală de imagine a președintelui PNL al CJ de atunci și de disperarea fostului director că are de schimbat antetul la foile oficiale. Tocmai dreapta politică se opunea procesului de rebranding al unui obiectiv strategic al Regiunii Nord-Est…

Să nu uităm că aeroporturi importante din țară, așa cum sunt București, Cluj, Timișoara, au denumiri personalizate, iar Aeroportul Internațional Iasi, deși are o importanâă regională de facto în Moldova, nu se deosebește de Suceava sau Bacău, de exemplu, decât prin denumirea locului. Cu toate acestea, atât Aeroportul din Suceava cât și cel din Bacău au denumiri personalizate, Ștefan cel Mare și George Enescu.

Având în vedere faptul că Aeroportul Iași a crescut frumos în ultimii 5 ani, considerăm că merită și o denumire pe măsură, care să reflecte și dimensiunea sa regională și anvergura pe care a căpătat-o.

Astăzi, sunt tot mai convins că nu un om politic, nu o persoană și nici un partid politic poate decide în privința schimbării denumirii aeroportului. Fiind un obiectiv strategic în subordinea unei autorități publice, cea mai firească este organizarea unui concurs de soluții care să vină din partea specialiștilor în marketing și (re)branding, inclusiv pe bază de cercetare sociologică.

Cristian Stanciu,

Lider grup consilieri județeni PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *