Liberali cu chef. Costel Alexe şi Alina Apostol, într-un selfie aniversar

Râs cu plâns
Alinuţa, îţi mulţumesc că m-ai făcut preşedinte pe Facebook. La urma urmei, tot Facebookul l-a trimis şi pe Iohannis la Cotroceni

Deputatul Costel Alexe, singurul reprezentant al liberalilor ieşeni prezent în Biroul Executiv Naţional al PNL, a petrecut zilele trecute, motivul fiind aniversarea împlinirii vârstei de 34 de ani. Cu acest prilej, oameni ai muncii de la filiale de oraşe şi sate s-au înghesuit pe Facebook pentru a-i transmite urările de rigoare, însoţite de sincere like-uri la adresa postărilor emanate de stăpânul colegiului electoral din Podu Iloaei. Dintre aceştia, s-a remarcat preamărirea adusă de Alina Apostol, primăriţa preoteasă a celei mai sărace comune ieşene, Ciorteşti, care i s-a adresat lui Alexe cu „Il Presidente”. Însă mai multe detalii despre trăirile lui Alexe din ultima vreme, am aflat din paginile jurnalului său personal.

– Băi, în primul rând mă bucur că am scăpat de vârsta hristică de 33 de ani. Zău, un an întreg m-am frământat, cu gândul că, cine ştie prin ce împrejurare, voi fi crucificat pentru binele PNL. Dar se pare că am scăpat. Lasă, să se ocupe alţii de sacrificiile făcute în numele partidului, eu nu sunt genul de erou care să se avânte pe câmpul de luptă. Sunt tânăr, doamnă, cum zice poetul. Încă mai am de crescut la umbra marilor strategi ai PNL, în siajul învăţăturilor celebrilor înaintaşi ai liberalismului românesc, ale căror portrete le mai şterg din când în când de praf în sediul partidului. Nu mă plâng, aşa se construieşte o carieră. De aia, uneori îi spun şi junelui Răzvan Timofciuc: “Băiatule, mai lasă bâlbele din comunicatele de presă şi apucă-te să faci ceva serios pentru partidul ăsta!”. Sper să înţeleagă că trebuie să iasă din coconul în care se află, dacă vrea să devină bărbat politic. Una peste alta, a fost o zi plină azi pe Facebook. Am primit sute de felicitări, like-uri foarte frumoase, ilustrate cu flori, şampanii virtuale, ce mai, o nebunie! Cel mai mult m-a emoţionat doamna Alina Apostol, distinsa şi cam sexoasa primăriţă din Ciorteşti, care mi-a făcut onoarea de a mă intitula Il Presidente. E drept, luna asta, când se întorc stranierii din diaspora, mai ales din Italia, predispune la folosirea excesivă a limbii din ţara soră de gintă latină. Unde te întorci, auzi câte o expresie în italiană. Altfel nu-mi explic de ce să fiu numit Il Presidente. Bine, nu neg că îmi displace. Are aşa, o sonoritate de Calabria, Sicilia, unde Mafia dictează regulile jocului politic. Bine, la noi în partid în loc de Mafia, funcţionează Cooperativa, dar na, săraca femeie, cum era să-mi spună? La mulţi ani, tovarăşe preşedinte de CAP?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.