Irina Schrotter: “Nu mai e nevoie să fii Claudia Schiffer ca să isterizezi fanii, e deajuns să faci două tumbe pe Tik Tok și mulțimea te va adora!”

D’ale vedetelor

Dispărută de o bună bucată de vreme din zona prezentărilor publice de modă, Irina Schrotter dă lovitura prin organizarea la Iași a evenimentului Romanian Creative Week, un festival dedicat industriilor creative. Revenirea lui Schrotter se petrece la zece ani de la ultima ediție a Romanian Fashion Week, festival de modă care făcea furori la Iași și nu numai. Profitând de o pauză organizatorică, am reușit să schimbăm două cuvinte cu Irina Schrotter, femeie de afaceri mereu la modă. (pamflet)

IEȘEANUL: – Bine ați revenit pe scena marilor evenimente. Se anunță un adevărat dezmăț al creativității la Iași, o avalanșă de creiere rostogolindu-se pe bulevardele orașului!
Irina Schrotter: – Aveți o viziune cam suprarealistă asupra evenimentului pe care-l organizez. Totuși, e interesantă, îmi place ideea de capete participând la un maraton al creației și imaginației. Numai Dali avea astfel de proiecții vizuale ieșite din comun, dar nu e neapărat pe gustul meu. Sunt o clasică, îmi place ca hainele să reprezinte eleganță, nu un coșmar.

IEȘEANUL: – Am văzut că sunt invitați tot felul de influenceri și așa-ziși creatori de conținut de pe Facebook. Așadar, veți promova noi categorii de vedete.
Irina Schrotter: – Iubesc tot ce este la modă. Dacă la televiziune se poartă, de pildă, Viorel și Vulpița, de ce să nu-i invităm la Iași? De la fiecare vedetă avem de învățat câte ceva. De ce să ne cantonăm în clișeele bunului gust? Să lăsăm publicul să aprecieze asta!

IEȘEANUL: – Dar ce putem învăța de la un influencer?
Irina Schrotter: – Nimic. Importantă e atitudinea maselor, cum se formează în mici turme pe Facebook și îl urmează pe influencer, ca pe un profet de modă nouă, un star digital, dacă vreți. Azi nu mai e nevoie să fii Claudia Schiffer ca să isterizezi fanii, e deajuns să faci două tumbe pe Tik Tok și mulțimea te va adora.

IEȘEANUL: – Ce se va purta vara asta?
Irina Schrotter: – Mizez pe construcții vestimentare Pfizer, cu influențe Moderna, potrivite pentru serate dansante în care contactul nu poate fi evitat. Evident, cei mai teribiliști vor încerca să poarte costume Astra Zeneca, mizând pe tonuri închise, bune pentru petrecerile cu tentă thriller.

IEȘEANUL: – Bermude sau Bikini?
Irina Schrotter: – Recomand Bahamas, sunt plaje superbe acolo.

IEȘEANUL: – Cenușăreasa sau Albă ca Zăpada?
Irina Schrotter: – Cenușăreasa. Îmi place s-o iau de la zero cu manechinele mele, le vreau modeste. Nu le suport pe alea scrobite, cum era Albă ca Zăpada.

IEȘEANUL: – Gucci sau Dolce & Gabbana?
Irina Schrotter: – Irina Schrotter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *