Încep Serile Filmului Românesc: Spectatorii sunt așteptați la proiecții impresionante în Amfiteatrul Palas

Calcul la rece

Unicul festival dedicat exclusiv filmului autohton – Serile Filmului Românesc (SFR) – revine cu a 13-a ediție, cu evenimente culturale ce se vor defășura în mai multe spații din Iași. În Amfiteatrul Palas vor avea loc proiecții ale unor scurtmetraje românești, filme în premieră și întâlniri cu regizori și actori îndrăgiți. Programul poate fi consultat pe www.festivalsfr.ro, iar biletele pot fi achiziționate de pe www.eventbook.ro și din toate locațiile în care se desfășoară evenimentul.  

Capitala Moldovei devine capitala filmului românesc, iar inima orașului se transformă în epicentrul cinematografiei, unde se vor întâlni cinefilii ieșeni în această săptămână. Amfiteatrul Palas găzduiește unul dintre ecranele festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) pe care vor fi difuzate o serie de scurtmetraje, dar și pelicule autohtone. Astfel, joi, 4 august 2022, începând cu ora 21.30, spectatorii sunt așteptați la un maraton de nouă scurtmetraje, reunite sub denumirea de S’Curte la, SFR și care sunt realizate de producători de renume, dar și de tineri la început de drum, pasionați de producții video. Vor putea fi urmărite: „Plastic semiotic”, „Spre casă”, „Cori și Willi”, „Cum se întinde un nor spre altul”, „Stille Post”, „Triplex Confinium”, „Planuri de vacanță”, „Fragmentări”, „Arta înșelăciunii”, iar Irina-Margareta Nistor este invitata specială a evenimentului cinematografic. În caz de vreme nefavorabilă, proiecția va fi mutată în sălile Chopin-Vivaldi din Congress Hall.

Documentarul „Nimic despre dragoste”, regizat de Florin Piersic Jr., va rula în Amfiteatrul Palas vineri, 5 august, totde la ora 21.30. Filmul spune povestea a două femei și a doi bărbați implicați într-un cataclism emoțional și încearcă să surprindă și să analizeze acele momente delicate din viața noastră, când percepem dragostea ca fiind o boală a sufletului. Proiecția specială va avea loc în prezența echipei care a lucrat la peliculă și, în caz de vreme nefavorabilă, va fi mutată în sălile Chopin-Vivaldi din Congress Hall.

Tot în Amfiteatrul Palas, seara de sâmbătă, 6 august, este dedicată comediei „Om câine”. Lungmetrajul este o poveste despre dragoste și exil, structurată sub forma unui film noir, în care se întrepătrund senzațiile de paranoia, alienare, umorul absurd și sentimentul unei iminente catastrofe. Cum se termină totul vei afla de la ora 21.30, iar apoi, invitații Ștefan Constantinescu și Bogdan Dumitrache vor răspunde la toate curiozitățile spectatorilor. În caz de vreme nefavorabilă, proiecția se va muta la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”.

Duminică, 7 august, de la ora 21.30, ne întâlnim în Amfiteatrul Palas să ne bucurăm de ultima peliculă din cadrul SFR 2022. Proiecția va avea loc în prezența invitaților: Vasile Muraru, Dragoș Dumitru și Bogdan Farcaș. Drama „Neidentificat” prezintă povestea unui caz nerezolvat, un criminal neidentificat și un polițist obsedat. Filmul a primit mai multe premii Gopo și TIFF și este un must-see al festivalului. În caz de vreme nefavorabilă, proiecția se va muta la Cinema Ateneu, de la ora 22.00.

Dacă încă nu ai bilete la festival, intră pe site-ul SFR, alege filmul preferat și pregătește-te de seri sub lumina reflectoarelor, în Amfiteatrul Palas! Festivalul se desfășoară în mai multe locații din Iași, în perioada 3 – 7 august. Află mai multe pe www.festivalsfr.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *