Încă patru ani de meşterit la Paracetamol. Ioan Nani, reconfirmat director general al colosului farmaceutic Antibiotice

Satiră cu ștaif

Rezultatele mai mult decât mulţumitoare obţinute de managerul Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, au dus la prelungirea contractului acestuia cu încă patru ani. Nani îşi consolidează astfel poziţia în rândul celor mai influente personalităţi ale mediului de afaceri ieşean şi naţional, perioada de pandemie fiindu-i, se pare, una favorabilă.  De altfel, Antibiotice a reluat luna trecută producţia de Paracetamol şi Novocalmin, folosite în tratarea unor simptome ale gripei generate de coronavirus. Mai multe despre cum a primit Ioan Nani vestea păstrării fotoliului de director general am aflat din jurnalul său personal. (pamflet)

„Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când mă uit la decizia de prelungire a mandatului directorial parcă-mi vine să desfac o şampanie din aia bună, produsă de Bayer sau Sandoz. Profanii s-ar mira auzind de aşa ceva, ei aşteptându-se ca brandurile astea să fabrice doar aspirină sau calciu efervescent. Nu, domnilor, în laboratoarele secrete ale marilor producători de medicamente sunt fermentate cele mai deştepte şi elegante băuturi fine de pe Pământ. Crede oare cineva că Big Pharma nu ştie cum să-şi satisfacă propriii colaboratori? Eu am într-un seif o ladă de şampanie făcută din încrucişarea unor soiuri de tetraciclină şi algocalmin din ăla vechi, de prin anii 70. Reţeta e secretă, o ştiu doar doi farmacişti din Elveţia care cică ar fi creat-o în timpul unei pandemii de gripă aviară. Dacă bei două pahare pe zi, cică are efect şi asupra Covid – 19, în sensul că-i dă la tulpină la fel cum un topor taie trunchiul unui copac. Cică şi Bill Gates ar umbla să afle secretul formulei, ca să producă şampania – vaccin. Ce prăpăd ar fi dacă ar descoperi despre ce este vorba! Ar vaccina pe toată lumea prin cafenele, restaurante, baruri, o nebunie. Dai o mie de dolari pe o sticlă, bei una, două, în funcţie de sistemul tău imunitar, mergi târâş până acasă, dar măcar n-ai treabă cu covidul. Am lucrat şi eu la Antibiotice la o variantă a acestei şampanii, folosind nişte molecule de vinars, vodcă şi ţuică de prune, dar nu prea mi-a ieşit formula. Asta e, în următorii patru ani de mandat voi persevera în cercetările mele până voi găsi băutura care să trateze absolut orice formă de coronavirus. Până atunci, îi dau tare cu Paracetamol. Oldies, but goldies, cum se zice. Acum mă duc să deschid şampania cu pricina. O aud deja cum scoate urlete suspecte în buncărul de cercetare. N-am avut ce face şi am botezat-o cu nişte Grasă de Cotnari, aspirină şi picături de rinofug. Mă simt ca Frankenstein, dar nu-mi pasă. Să bem paharul victoriei până la fundul catenei de aldehidă!”.

Nani (foto, pamflet): Mulţumesc felicitărilor venite de la admiratorii mei. Le răspund cu căldură: să fiţi sănătoşi, dar să nu exageraţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *