Ideile de afaceri inovatoare ale studenților TUIASI, pe podiumului competiției naționale Company of the Year

Metropola

Echipa Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) – OMU (One Modular Unit) a câștigat premiul al treilea în finala competiției Company of the Year 2019.

Junior Achievement România a premiat, în cadrul Galei JA Hall of Fame – INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE!, pe scena Ateneului Român, start-up-urile câștigătoare în finala națională a competiției europene de antreprenoriat JA Compania Anului 2019. Evenimentul a reunit peste 600 de elevi, studenți, profesori, oficiali și reprezentanți ai companiilor care investesc în programe educaționale.

O nouă paradigmă a locuirii
O.M.U. (One Modular Unit) a câştigat premiul al treilea ȋn finala competiției Company of the Year 2019 propunȃnd o nouă paradigmă a locuirii. O.M.U. este un produs versatil şi ȋn acelaşi timp o reţea de locuire, pentru cei care doresc o locuinţă ieftină, modulară, transportabilă şi sustenabilă, fară a fi privaţi de libertatea de a se reloca, de a călători şi de a experimenta.
Echipa formatǎ din Daniel Movilă şi Gabriel Achite (consultant de business ȋn cadrul echipei), ambii studenți ai Facultǎţii de Arhitecturǎ „G.M. Cantacuzino” de la TUIASI, respectiv George Jitariu, student al Facultǎții de Fizicǎ al Universitǎții „Alexandru Ioan Cuza”, a avut ca profesor coordonator pe conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate de la Departamentului de Inginerie şi Management.

Acordarea de granturi
Participantă ȋn finală a fost şi echipa FANTASTIC DRESS – studenți Ioana Candea, Alexandra Tomache, Alexandru Druțu şi Mǎdǎlina Tiba, toți de la Facultatea de Textile Pielărie şi Management Industrial, specializarea Inginerie şi Management, coordonată de către șef lucrări dr. ec. Brîndușa Tudose, din cadrul aceluiași departament.
Ȋn aceeaşi gală, TUIASI a fost premiată ȋntr-o competiţie lansată ȋn cadrul programului Universitatea Antreprenorială. Derulată cu susținerea Romanian-American Foundation, aceasta prevede acordarea de granturi pentru susținerea proiectelor antreprenoriale pentru profesori și studenți în huburile universitare.

Eveniment internaţional
Gala JA Hall of Fame – INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE! este un eveniment internaţional organizat de către Junior Achievement şi dedicat recunoaşterii contribuţiei profesorilor, elevilor și studenților implicați în programe educaționale naționale și internaționale de tip „learning by doing”, precum și a companiilor și profesioniștilor care încurajează și susțin dezvoltarea legăturii dintre comunitatea academică și cea economică din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *