Hoții vin cu noutăți pentru 2017

Calcul la rece

Este un lucru știut că a lăsa genți, poșete, haine, chiar bani la vedere în interiorul unui automobil atrage ca un magnet hoții care nu vor ezita să-ți vandalizeze mașina pe care ai dat o grămadă de bani sau plătești ani la rând rate de sute de euro lunar. Ispita de a obține un lucru de valoare rapid este destul de mare pentru cei neînvățați cu munca, dar atenți la  neglijența proprietarilor de mașini.

Mai nou, conform site-ului 4tuning.ro, hoții și-au rafinat în 2017 preferințele. Ei ar ținti acum la lucruri de valoare pe care orice ai face nu ai cum să le ascunzi pentru că fie fac parte din dotările mașinii, fie îți este prea lene sau incomod să le muți în fiecare din mașină în casă și invers. Pe acestea IEȘEANUL vă invită să le descoperiți în cele ce urmează.

1. Navigația originală a vehiculului s-ar afla în topul celor mai furate piese și accesorii auto din România. Sistemele originale de navigație se scot foarte ușor. Hoții acționează mai ales noaptea la mașini pe care le urmăresc de zile întregi, care parchează pe același loc. Filajul îi ajută să afle pe ce parte a blocului stă proprietarul, dacă are vizibilitate spre mașină sau nu. Asemenea navigații originale se vând foarte ușor și repede, deci furturile sunt fără număr, câtă vreme există doritori fără număr. O soluție ar fi ca mașina să fie protejată într-un garaj, iar, în lipsa garajului, să o cumperi fără navigație încorporată, să-ți cumperi una pe care să o poți demonta și lua cu tine în casă.

2. Covorașele de lux se fură mai ales din mașinile scumpe. Chiar dacă nu au nimic altceva de luat, hoții te rezolvă imediat de preșurile de calitate și foarte scumpe. În cazul mărcilor cu pretenții, gen Porsche, Lexus, BMW Seria 7 etc., un set de covorașe poate sări bine de 1500 euro, astfel că ciorditorii nu vor sta pe gânduri să ți le ia pentru că le vor vinde foarte bine și rapid pe internet celor care vor un produs original și de calitate, la preț accesibil. Ironia sorții ar fi ca, după ce te-au ușurat hoții de propriile covorașe, să fii chiar tu cel care le cumpără ulterior de la ei.

3. Scaunele auto pentru copii variază ca preț între cîteva sute de euro și pot depăși 2500 euro. Deci, reprezintă o atracție irezistibilă pentru hoți. Evident, ei nu se vor repezi la chinezării, căci „băieții” s-au documentat și știu exact ce au de furat. Mai ales cele cu sistem Isofix sunt căutate de manglitori pentru că iau bani buni pe ele. Soluții de protecție ar fi începând cu garajul, pe care mulți nu-l au sau, dacă-l au, nu-l pot căra după ei, până la folierea geamurilor și obturarea vizibilității în interiorul autovehiculului. Ar mai fi varianta cumpărării unui scaun ieftin, dar cine cumpără ceva prost pentru copilul său?

4. Camera auto de bord a devenit un gadget obișnuit pentru deținătorii de mașini. Doar că hoții știu asta și sunt pe fază. Șoferii fie le lasă pe bord peste noapte, fie în torpedo sau în buzunarul portierei. Neglijența constă în faptul că deși camerele auto sunt ascunse undeva prin mașină, proprietarii lasă ventuza pe parbriz, ceea ce pentru hoți e un indiciu valoros. Oricum ar fi, ei îți pot vandaliza autoturismul, deci de pagubă oricum ai parte. Ca și în cazul scaunelor pentru copil, hoții sunt bine documentați cu privire la mărcile și valoarea camerelor auto, inclusiv a ventuzelor originale care se aplică pe geam. Ideea e să nu lăsați absolut nimic la vedere și nici pe parbriz.

5. Subwooferul este un alt element care se fură și in 2017. De fapt, hoții sunt interesați de întreg sistemul audio din portbagaj. Iar acest lucru se află extrem de ușor, pentru că, de obicei, cine are un sistem scump și puternic în mașină, îl folosește la volum maxim. Imediat ești luat în vizor de „specialiști” când ajungi într-o parcare de supermarket, cu muzica tare si cu numărul din spate vibrând. Care abia așteaptă să parchezi, știind că cel puțin câteva ore n-ai să revii la mașină, fie că mergi la cumpărături, să mănânci ceva sau să vezi un film. Ei au destul timp ca să te ușureze de sistemul audio din portbagaj, eventual si de difuzoarele din uși, dacă vor constata că sunt scumpe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.