Hitul verii la Iași: „Lasă-mă Partid la mare!”. Cosette Chichirău, hotărâtă să se distreze pe litoralul Mării Negre

Satiră cu ștaif

Dincolo de disputele dintre partide, tot mai accentuate în ultimii ani, femeile din politica ieșeană păstrează relații amicale, ascunse, ce-i drept, de ochii lumii. De pildă, domnișoara Cosette Chichirău nu s-a contrat tot timpul cu senatoarea Laura Scântei, ci  mai schimbă uneori impresii despre cosmetice cu colega de Parlament. Sezonul estival, cu vacanța propusă truditoarelor pe ogorul politicii, le-a adunat pe acestea într-un scurt sejur petrecut la malul mării. (pamflet)

O dimineață splendidă, cu un soare care urcă leneș dincolo de geamandurile Mării Negre. Chichirău stă întinsă pe șezlong. Brusc, o umbră mare o acoperă integral. Deschide ochii și o vede alături pe Laura Scântei, purtând o pălărie uriașă.

Cosette Chichirău: – Ah, dumneavoastră erați! Am crezut că e o eclipsă totală de soare!
Laura Scântei: – Mda, spirituală ca întotdeauna. Dar la ce să mă aștept la o imberbă a politicii românești!

Cosette Chichirău: – Vai, nu începeți și dumneavoastră. Data viitoare, îmi iau dicționarul la plajă! Ce vreți să spuneți prin imberbă?
Laura Scântei: – Stai liniștită, e de bine. Dar ai plâns sau ce?

Cosette Chichirău: – Nu, cred că mi-a intrat nisip în ochi.
Laura Scântei: – Sărăcuța de tine, tare sensibilă mai ești. Uite, hai pe terasă să-ți fac cinste cu o limonadă.

Cosette Chichirău: – Vai, sunteți amabilă, dar n-aș vrea să profit de diurna dumneavoastră. Am și eu bănuții mei, doar am făcut MBA în America!
Laura Scântei: – Nu-i problemă. Am reușit să fac bani frumoși aplicând o genială idee de afaceri. Mă plimb pe plajă și, contra a zece lei, cei care n-au umbrelă pot sta sub pălăria mea! Nu mai mult de cinci minute!

Cosette Chichirău: – Cum, îi lăsați să intre în intimitatea dumneavoastră?
Laura Scântei: – Dar nu-i strâng în brațe, dragă. Doar îi las să se adăpostească sub pălărie. Unii spun că mă admiră din Parlament și vor să mă pipăie, să vadă dacă sunt reală. Oameni simpli, mirosind a bere, genul de muritori de rând pentru care noi muncim pe brânci în Parlament.

Cosette Chichirău: – Nu știu ce să fac. Eu o așteptam pe doamna Șoșoacă, sunt împreună cu ea. Acum face baie în mare.
Laura Scântei: – Lasă că ne găsește ea. Hai, că am strâns și de o porție de mici.

Cosette Chichirău: – Vai, vă rămân datoare!
Laura Scântei: – Normal că-mi ești datoare. Data viitoare faci tu cinste cu niște caviar la Monte Carlo, că doar ți-or fi rămas niște criptomonede prin poșetă!

Cosette (foto, pamflet): M-am săturat de cocleala din Iași, vreau să mă duc la mare! Nu știu care e cursul de schimb bitcoin – porumb fiert, dar sper să ies în câștig!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *