Hărțile autostrăzilor A7 și A8, utilizate în strategii misterioase (pamflet)

Satiră cu ștaif

Zilele trecute, șefii județului s-au întâlnit la Pașcani, unde au mai învârtit încă o dată, pe toate fețele, hărțile pe care sunt trasate viitoarele trasee ale autostrăzilor A7 și A8. Conform paginii de Facebook a Consiliului Județean, Costel Alexe, președintele CJ, Sorin Afloarei, vicepreședinte CJ și Andrei Cazacu, administratorul public al județului, au discutat cu primarul Marius Pintilie pe marginea dezvoltării infrastructurii de transport. Curioși, ne-am infiltrat reporterul special în zona întrunirii, relatarea acestuia demonstrându-ne că lucrurile și strategiile discutate au fost cu totul altele. (pamflet)

Costel Alexe (foto, al doilea din stânga): – Domnilor, după cum știți, țara noastră este tot mai des amenințată de vortexul polar. Județul Iași, aflat în prima linie a Crivățului rusesc, va deveni în timp frontul de încleștare între cele două fenomene meteo. Trebuie găsite metode de a contracara această situație extremă.

Sorin Afloarei (foto, al treilea din stânga): – Domnule președinte, propun să creăm diversiuni pentru a semăna confuzie între cele două tabere. Scoatem vara, la defilare pe drumurile județene, toate utilajele de deszăpezire. Vortexul nu va mai ști ce se întâmplă, va veni în județ, dar se va împotmoli în pârloagele uscate de seceta din august.

Costel Alexe: – Excelentă idee, finuțule! Domnule Cazacu, avem suficiente pârloage pentru această misiune?

Andrei Cazacu (foto, primul din stânga): – Desigur! Oricum, având în vedere lipsa finanțărilor agricole, vom suplimenta numărul pârloagelor cu cel puțin 25%.

Marius Pintilie (foto, al doilea din dreapta): – Să nu cumva să ne strice planul ministrul Petre Daea. Știți că el e fanatic cu irigațiile.

Costel Alexe: – Îl scoatem la pensie! Mai e o problemă. Dacă vin rușii peste noi? Cum îi anihilăm?

Sorin Afloarei: – Îi prindem într-o ambuscadă în inelul de autostradă de la Pașcani. Ei nu cunosc terenul, dar nici noi. Își vor împotmoli tancurile în mlaștina amenajării de șantier.

Marius Pintilie: – Dacă prindem și o ceață pe drumurile nesemnalizate, i-am terminat! Se vor ciocni turelă în turelă.

Costel Alexe: – Bun! Dom’le, iată că tot sunt bune la ceva hărțile astea cu autostrăzile. Ne solicită gândirea geostrategică, devenim vizionari doar cât privim curbele astea de nivel. Sorine, în ședința viitoare vom analiza migrațiile de huhurezi pe teritoriul județului și situația fondului de pescuit în perspectiva deschiderii sezonului.

Andrei Cazacu: – Și de autostrăzi când ne ocupăm?

Costel Alexe: – Ce treabă avem noi? Să se ocupe Urtoi! Că doar nu e plătit degeaba de minister să se pozeze navetist în Gara Mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *