Gestul cutremurător făcut ieri de fiica de 9 ani a preotului care a murit într-un accident în drum spre Sf. Paracheva!

D’ale vedetelor
Preotul, condus pe ultimul drum de 500 de enoriaşi
Preotul Petru Gavril, sora sa, Aurora Şandru, soţul ei, Dumitru Cătălin Şandru, toţi trei din autoturismul VW Touran, dar şi şoferul celeilalte maşini, Alexandru Vasile, au decedat în urma unui accident groaznic, petrecut sâmbătă. 
Preotul şi fiica Anisia au fost înmormântaţi marţi.
Preotul Petru Gavril, sora sa, Aurora Şandru, soţul ei, Dumitru Cătălin Şandru, toţi trei din autoturismul VW Touran, dar şi şoferul celeilalte maşini, Alexandru Vasile, au decedat în urma accidentului de sâmbătă.
Dintre cei patru copii ai preotului, aflaţi cu toţii în maşină, Anisia, fata în vârstă de 6 ani, a decedat în ambulanţă, în drum spre spital.
Cei doi copii ai familiei Gavril care sunt internaţi în secţia Chirurgie Infantilă a Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava au asistenţă psihologică permanentă din partea instituţiei medicale şi au alături de ei o soră a mamei lor. Cea care se ocupă de consilierea Alexiei, în vârstă de 9 ani, şi a lui Ioan, în vârstă de 3 ani, este psihologul din secţia Oncologie a spitalului, Geanina Cîrlan.
Conform procedurilor terapeutice, Alexia a fost informată, luni, de moartea tatălui şi a surorii sale mai mici şi de faptul că mama şi sora mai mare sunt în viaţă, dar în stare foarte gravă şi susţinute de aparate.
”Trebuie să ştie, este benefic pentru ea să vorbim despre suferinţa pe care o are. Este important să comunice, să vorbească despre ceea ce simte. Am vorbit despre viaţă şi despre moarte, este foarte matură în gândire. S-a comportat şi se comportă foarte firesc, tatăl lor le-a vorbit despre ciclul vieţii şi al morţii şi a reacţionat extrem de matur. Este un copil căruia nu îi este teamă de moarte şi asta este rodul educaţiei primite de la părinţi, de la tatăl ei, mai ales. Ieri am învăţat multe de la un copil de 9 ani”, a afirmat psihologul Geanina Cîrlan, potrivit Monitorul de Suceava.
Ea a spus că ieri dimineaţă, când s-a trezit, Alexia le-a cerut medicilor să fie dusă la capela în care au fost depuşi tatăl şi sora ei, într-un moment al zilei când nu este nimeni acolo, pentru a-şi lua rămas-bun, solicitare care i-a fost acceptată imediat, ca parte a terapiei emoţionale. Înainte de a ajunge la capelă, unde a fost aşteptată de duhovnicul ei, Alexia a trecut pe acasă, de unde a luat o brăţară şi o iconiţă, ultime daruri pentru sora şi tatăl ei.
”Am încurajat-o să le scrie scrisori şi a scris mult, câte o pagină pentru fiecare. Le-a lăsat alături de cei dragi, de care îi este dor”, a spus plângând Geanina Cîrlan.
Ea a mărturisit că în cei 11 ani, de când profesează ca psiholog la Oncologie, nu a avut niciodată o misiune atât de grea ca cea de a anunţa un copil de 9 ani că şi-a pierdut tatăl, o soră, mătuşa şi unchiul, iar mama şi cealaltă soră sunt între viaţă şi moarte.
Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *