Fostul vice Cezar Baciu, simțindu-se sfârșit de vlaga administrativă (pamflet)

Satiră cu ștaif

Exclus din USR în 2021, Cezar Baciu și-a pierdut luna trecută și funcția de viceprimar în urma unei sentințe judecătorești. Deocamdată, junele nu a luat o decizie în privința viitorului său politic, concentrându-se doar pe întocmirea unui jurnal personal. (pamflet)

– Mda, iată că cele mai negre premoniții mi s-au adeverit. După vreo doi ani de huzureală în zona rarefiată a administrației publice, mi s-au dat papucii. Și uite-așa, am rămas doar în ciorapii atât de dragi mie și care mi-au deschis un drum în viață.

– Acum am timp să-mi amintesc cu drag de anii în care lucram ca agent de vânzări la fabrica aia producătoare de șosete și ciorapi. Viața mi se părea o experiență foarte soft și mătăsoasă, precum ciorapii de damă. Țin minte că luasem din depozit o pereche foarte scumpă de șosete bărbătești, un produs pentru export, ceva pentru Italia. Făcusem asta pentru a atrage un cadou spectaculos de Moș Crăciun, sperând că ciorăpeii fini vor atrage un dar pe măsură. Dar am fost un naiv. Ce să atragă dacă nu-i spălasem de două săptămâni?

– Mă mai întâlnesc pe stradă cu foști colegi din USR. Niște ipocriți. Când am fost exmatriculat din partidul lui Cosette, mă socoteau trădător. Acum au plecat încă vreo trei din Consiliul Local, ba chiar însăși Cosette a părăsit corabia. Eu zic că pot fi considerat un deschizător de drumuri spre libertate! Am fost un exemplu nu de dezertor, ci de înaintaș înțelept, care știa că lucrurile or să se strice în USR.

– Despre activitatea mea ca viceprimar nu mai zic nimic. Ce-a fost, a fost, totul s-a risipit ca fumul ieșit dintr-o locomotivă pe cărbuni, ca un abur ieșit pe furnalele de la CET. Zice lumea că am semnat aiurea niște acte pentru aprovizionarea cu combustibil a sistemului de termoficare. Sincer, nu pot să-i contrazic, pentru că eu însumi nu am înțeles nimic din sarcinile pe care le-am avut ca viceprimar.

– Mă gândesc dacă să mă înscriu în noul partid făcut de Cosette. Oare dacă i-aș face un cadou frumos de sărbători, i-aș înmuia inima un pic? Evident, mă gândesc la o pereche de ciorapi extra!

– Nu-i rău că m-am apucat de jurnalul ăsta. Măcar am ce face în serile lungi și reci de toamnă. Decât să împletesc șosete groase la gura sobei, mai bine îmi antrenez un pic neuronii. Lasă că revin eu în politică, și încă pe cai mari! N-oi fi eu chiar oaia neagră a Iașului civic. Dimpotrivă, sunt făcut pentru a conduce oile, că doar de aia mă cheamă Baciu!

Baciu (foto, pamflet): Sunt deprimat de ieșirea din zona puterii, mâine mă duc să mă tratez în Cercul Viceprimarilor Anonimi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *