Festival folcloric „Cătălina” şi târg de artă şi antichităţi, la Palas

Calcul la rece

Zilele acestea, în parcul ansamblului Palas Iași răsună muzica românească, cu prilejul desfășurării Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Cătălina”. Totodată, pasionații de obiecte cu patina timpului vor descoperi piese de o frumusețe aparte, la Târgul de Artă și Antichități.

Până vineri, 26 iulie 2019, parcul Palas este scenă pentru 29 de ansambluri, participante la cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Cătălina”. Evenimentul dedicat portului, muzicii și dansurilor populare îi va avea protagoniști pe tineri artiști îndrăgostiți de tradițiile din Spania, Rusia, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Polonia, Republica Moldova și România. Țara noastră va fi reprezentată de ansambluri din Arad, Gorj, Olt, Brăila, Tulcea, Vaslui, Neamț, Maramureș, Bistrița, Suceava, Iași. Evenimentul cuprinde și secțiunea meșteșugurilor populare. Festivalul Internaţional de Folclor „Cătălina” este organizat de Palatul Copiilor și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Sâmbătă și duminică, la parterul Atriumului Palas Mall se desfășoară Târgul de Artă și Antichități. Toți cei pasionați de frumos și de poveștile trecutului vor descoperi obiecte aparte, care să le îmbogățească colecțiile sau să ofere un plus de personalitate locuinței lor. Târgul reunește numeroși expozanți din toate colțurile țării, dornici să prezinte obiectele cu dichis: piese de mic mobilier, tablouri, statuete, bijuterii şi argintărie, ceasuri de colecţie (de masă, de şemineu, de buzunar, de mână), numismatică, filatelie, porţelanuri şi alte articole ornamentale a căror valoare a sporit odată cu trecerea timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *