După scandalul rufelor murdare, Dero ar putea prelua șefia USR Iași

Râs cu plâns

Mare tărăboi mare zilele acestea în sânul organizației județene a USR Iași, acolo unde mai mulți lideri s-au plâns că sunt marginalizați și chiar interziși de pe diverse grupuri de comunicare internă. Unul dintre cei scandalizați, este însuși Filip Havârneanu, deputat de Iași și fost apropiat al madamei Cosette Chichirău, acesta reclamând cheltuirea fără rost a unor bani din vistieria filialei. De partea cealaltă, Cosette a făcut mișto de Filip, transmițându-i un mesaj psihanalitic: „Dacă mama îţi spală rufele şi îţi face cumpărăturile, poate că nu eşti complet pregătit pentru politică, nici măcar la nivel local”. Să vedem dacă chiar așa stau lucrurile… (pamflet)

O cameră de hotel din centrul Bucureștiului. Este seara târziu. În mijlocul camerei se află un suport de rufe, plin de tot felul de obiecte vestimentare. Așezat pe marginea patului, Filip Havârneanu strânge în brațe o pereche de pantaloni și plânge încetișor.

În încăpere intră Cosette, care se apropie discret de Havârneanu.

Cosette Chichirău: – Filip, dragul meu, ce se întâmplă cu tine? Nu-mi răspunzi la telefon, nici la mesaje, vrei să mă omori cu zile, suflețelul meu?
Filip Havârneanu: – Ah, cum ai putut să-mi faci asta, raza mea de progres? Ce rău ți-au făcut maieuțele mele și tricouașurile mele? Nu-ți plăcea aroma de Cocolino pe care o răspândeau în timpul întâlnirilor noastre dedicate Ordonanței 13?

Cosette Chichirău: – Vai, cum poți spune asta? Nu voi uita niciodată parfumul de Lenor la scara avionului de București. Erai atât de proaspăt, de impecabil de curat!
Filip Havârneanu: – Atunci eram spălat cu Ariel! Vezi, nici măcar nu mă cunoști!

Cosette Chichirău: – Cum să nu te cunosc? Nu mă răni mai mult decât o merit. Am și eu defectele și păcatele mele, dar mai știu câte ceva despre apret și detergenți. Tu ești un băiețel bun, dar te-ai înhăitat cu vulpoiul de Marius Bodea, câinele ăla bătrân care nu știe cum să dea mai zdravăn din coada-i.
Filip Havârneanu: – Nu schimba vorba! Eu voiam să avem o discuție aplicată pe marginea ciclului de spălare a rufelor în familia noastră useristă. Oare nu-ți mai sunt drag, nu mai sunt eu speranța ta într-o lume mai bună și mai curată?

Cosette Chichirău: – Ba da. Ești pernuța de Persil pe care îmi așez seara capul obosit de atâta munca în folosul ieșenilor. De ce nu mă asculți? Nu cumva mă sfidezi prin profilul tău angelic întors spre ușa de la balcon? Te-am făcut deputat, ce mai vrei de la mine?
Filip Havârneanu: –  Sincer? Dar să nu te superi…

Cosette Chichirău: – Nu mă supăr, promit.
Filip Havârneanu: – Vreau să-mi faci cumpărăturile

Cosette Chichirău: – Vai, ai înnebunit! Ia zi-mi, cu cine te-ai mai înhăitat, în afară de Bodea? Cumva te mai duci și pe la niște ONG – uri obscure din Dorobanți?

Cosette se apropie de suportul de rufe, de pe care începe să arunce toate hainele peste tot, inclusiv peste Havârneanu, care rămâne nemișcat, cu maieurile și șosetele atârnând pe el.

Cosette Chichirău: – Trebuie să scapi de aceste haine blestemate. Mergi chiar acum cu mine la Mall și-ți cumpăr eu un nou set de țoale, toate de firmă! Cred că te-a deocheat vreo ghicitoare din Ferentari, altfel nu-mi explic ce e cu tine.

Cosette își scoate portofelul din poșetă, scormonind în el.

Cosette Chichirău: – Hai că mi-a mai rămas ceva din diurna pe care am strâns-o zilele astea.
Filip Havârneanu: – Nu e vorba de haine, ci de sumele colosale pe care voiai să le cheltuiești pentru sediul filialei din Iași. La ce ne trebuie nouă automobil nou, clădire scumpă, tot felul de mobilier de ultima generație?

Cosette Chichirău: – Și unde vrei să primești corporatistul în audiență? La Starbucks?

În acel moment, în încăpere intră Marius Bodea. Pare surprins la vederea lui Cosette.

Marius Bodea: – Hopa, dar ce onoare. Doamna cenzor de pe Facebook ne face o vizită. Doriți să ne cenzurați și aici, în umilele noastre camere de hotel parlamentar?
Cosette Chichirău: – Domnule senator, vă rog să nu-l mai influențați negativ pe tânăra noastră speranță, Filip Havârneanu.

Marius Bodea (clipind cu apropo): – Poate e speranța dumneata, a mea nu este.
Cosette Chichirău: – Din acest moment, va deveni un alt om, un om politic responsabil, care se va îmbrăca singur de la cele mai tari magazine de firmă!

Marius Bodea: – Nu, zău, va face tânărul Filip acest pas mic pentru el, dar uriaș pentru partid?
Cosette Chichirău: – Fiți convins! Filipuț, hai cu mine la Mall să vedem ce șosetuțe de iarnă găsim, da? Eu doar îți dau sugestii, iar tu le cumperi, da, puișor? Știi să folosești cardul, da? Uff, deșteptul meu! Dacă mai faci vreo revoltă, îți rup urechile! Și ție, Bodea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *