Dreptate până la capătul lumii. Tudorel Toader, impresionat de ospitalitatea malaeziană

Politică la patru ace

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut o vizită surpriză în îndepărtata Malaezie. Surprinzătoare pentru românii care fierb dezbătând legile justiţiei, cel mai aprins subiect al ultimelor luni, dar importantă pentru alţi câţiva cetăţeni români, aflaţi în închisorile din îndepărtata ţară asiatică. Trei români sunt într-o situaţie extremă, fiind încarceraţi în penitenciarul Simpang Rengam, unde îşi aşteaptă executarea pedepsei de condamnare la moarte în urma traficului de droguri.

\"\"Comandante, trebuie să recunosc, penitenciarul vostru e cochet ca o pensiune de trei margarete. Păcat că nu oferiţi cazare decât de la trei ani în sus

Lucrurile sunt dificile, legile din Malaezia fiind foarte dure, semn că acolo justiţia se face în condiţii mult mai stricte decât la noi, unde Cosette Chichirău se plimbă cu smartphone-ul prin Parlament. Dacă Tudorel Toader va reuşi uşurarea pedepsei celor trei, se poate spune că, cel puţin din punct de vedere al drepturilor omului, merită o mare bilă albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *