Dialog la interfon. Cătălin Toderaşcu, un om de afaceri care pune preţ pe comunicare

Râs cu plâns

Cătălin Toderaşcu, patronul de la Lux Taxi, şi Marian Berdan, bossul Electra, împart aceeaşi pasiune privind securitatea şi accesul în diverse spaţii, de oricare natură ar fi acestea. Aşadar, doi oameni care sunt preocupaţi de soarta celor din jur, fiecare cu motivele sale, mai mult sau mai puţin sentimentale. În acest context, era firesc ca ei să se întâlnească la un moment dat pentru a discuta despre afaceri, iar noi am fost pe fază.

Toderaşcu (stg): Domnu’ Berdan, am observat pe mai multe interfoane numele unei tipe, Electra. N-aveţi numărul ei de telefon?

Cătălin Toderaşcu: Domnu’ Berdan, sigur e ok cafeneaua asta? Mă refer la securitatea informaţiilor pe care le vom schimba în jurul acestei cafele savuroase.
Marian Berdan: Stai liniştit, Cătăline, sunt camere de supraveghere montate peste tot, până şi în dozatorul de bere. Plus că, la intrare, am pus nişte sisteme de scanare a pupilei fiecărui client, dar aici mai e de lucrat, pentru că unii vin cu ochii injectaţi după vreo trei – patru beri şi sistemul nu-i mai recunoaşte.

Dar măcar telefonul sper că l-aţi închis şi l-aţi lăsat la băiatul de la bar. Eu nici nu prea mai folosesc mobilul. Sau, dacă mă plictisesc foarte tare, folosesc staţia de emisie a băieţilor de pe taxi şi fac mişto de ei, încurcându-le comenzile.
Hm, trebuie să depăşeşti momentul. Nu poţi fugi de tehnologie. Şi eu am trecut printr-o astfel de depresie. Îmi instalasem interfoane peste tot, la intrarea în dormitor, în baie, în bucătărie. Tot apartamentul era burduşit de butoane. Până şi la uşa frigiderului am pus un interfon, dar l-am distrus într-o noapte, când am trecut peste toate interdicţiile şi am băut o bere rece.

Sunteţi un învingător, domnu’ Berdan, e limpede! O să vă urmez sfatul, revenind la utilizarea tehnologiei moderne. Aveţi dreptate, nu mă pot rupe de lume.
Hai să mai bem un ceai, ceva, dar lasă-mă să fac eu cinste. O clipă, să scot portofelul cu comandă vocală. Ia fi atent aici: “Draga mea, mă laşi să scot zece lei pentru un ceai?”. Uite, s-a deschis, înseamnă că nevastă-mea e pe fază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.