Costel Alexe – Jurnal de casă (pătrată) – ultima parte (pamflet)

Politică la patru ace
  • Cred că o să renunț la ținerea acestui jurnal. E desuet și mă plictisește. Mă uit în jur și văd că acțiunea e în altă parte, că oamenii trăiesc intens, chiar ăștia de prin administrație.
  • Da, în fine, revin la jurnal. N-are rost, frate! Stau ca un șoarec în birou și încerc să scriu niște chestii care nu interesează pe nimeni. Păi, unde e spiritul meu de om politic, care trebuie mereu să iasă în evidență, printre oameni, să spună două – trei vorbe alegătorilor? Scrisul e pentru șoarecii de bibliotecă. Eu sunt un om de acțiune! Hai că mai scriu două fraze și-l arunc la gunoi. Nu, că-l găsește femeia de serviciu. Și cine știe a cui serviciu?! Mai bine îl înghit, cum am văzut în filmele cu spioni.
  • Ieri am fost la Valea Lupului, a făcut primarul de acolo un fel de grătar popular. E un băiat tânăr, Liviu și nu mai știu cum, veterinar parcă, așa că a avut ce pune pe jar. Am fost cu Sorin Afloarei și Liviu Brătescu. Hai că Sorinel e băiat de comitet, nu se dă în lături de la o țuică mică, un vin fiert, ce se mai servește prin zona metropolitană! Dar Brătescu ăsta e scorțos tare. Băi, m-a plictisit toată după-amiaza cu Brătienii și monumentele și nu știu ce comisie de cultură, numai din astea! În loc să se bucure de atmosfera bucolică, el mi-a făcut capul calendar cu patrimoniul cultural imobil. Îți dai seama ce jurnal are omul ăsta? Crecă e gros ca o carte bisericească!
  • Apropo de biserici. Cred că o s-o las mai moale cu prezența la diverse sfințiri de astfel de obiective. Se pare că nu e bine să amesteci fumul de grătar din Valea Lupului cu fumul de tămâie. Așa am făcut eu weekendul trecut și m-a cam luat cu rău de la stomac. O să merg la mitropolit să-mi dea o binecuvântare, ceva. Nu de alta, dar începe anul electoral și trebuie să fiu fresh pe sistem gastro, să fac față la câte chestii se vor mânca în campanie!
  • Cam ăsta a fost jurnalul lui pește prăjit. Nu știu, poate o să revin la el pe la mijlocul campaniei electorale. Totuși, orice mare om politic are un volum de memorii. Dacă n-o să am chef să-l scriu, găsesc un tânăr liberal care să-mi facă treaba asta. Și cu asta, hai pa!
  • P.S.: Liviu B., s-o crezi tu că-ți dau banii ăia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *