Clujul și Iașul și-au construit baze sportive. Gheorgheni sau Ciric, CARE-I MAI TARE?

Reflector

În urmă cu doi ani, Primăria Iași a finalizat proiectul de modernizare a bazei de agrement de la Ciric. Investiția, de peste 10 milioane de euro, s-a făcut cu foduri europene, dar și cu bani de la bugetul local. În același timp, la Cluj a fost realizată baza sportivă de la Gheorgheni. Aceasta a costat doar 5,5 milioane de euro, cu bani locali și ai Guvernului. Care e mai tare?

Pistă de alergare, teren sintetic, în lungime de 400 metri

Ce are Iașul
Baza de la Ciric este una de agrement, având două piscine, locuri de grătar, un telescaun. Dar are și dotări de bază sportivă: două terenuri de minifotbal cu iarbă artificială, șase terenuri de tenis de câmp pe zgură, un teren multifuncțional (tenis, volei, handbal și baschet), un pavilion de tenis de masă (450 mp), o zonă de paintball, o zonă de cățărare în copaci, o zonă de escaladă și un teren de minigolf, piste pentru bicicliști. Toate dotările sunt funcționale din toamna anului 2014. La multe dintre aceste obiective, accesul este contracost.

Volei pe nisip, în nocturnă

Ce oferă Clujul
Complexul sportiv Gheorgheni (Cluj) a fost finalizat în noiembrie 2016, la doi ani după Iași. La Cluj, pe aproape 10 hectare, au fost realizate: trei terenuri sintetice de minifotbal cu nocturnă, două terenuri sintetice de badminton, trei terenuri de tenis de câmp cu nocturnă, două terenuri de volei cu nisip, două terenuri de baschet cu nocturnă. Toate acestea se află în aer liber. În interior, au fost construite: opt piste de popice, opt mese de tenis de masă, o sală multifuncțională de 265 mp. În plus, tot în aer liber, au mai fost realizate: zone destinate seniorilor, zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, pistă de alergare (400 m). Apoi, există un teren de paintball, zonă de fitness în aer liber, spații de joacă pentru copii, pistă de biciclete (700 m), un parc de aventură, un amfiteatru de 428 de locuri, o pistă de role viteză, dar și zone de promenadă. Foarte important, la Cluj toate aceste facilități sunt oferite absolut gratuit, dar cu o programare prealabilă.

Pista de viteză pentru role are o lungime de peste 400 metri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *