Chef şi voie bună pe dealurile judeţului. Reacțiile politicienilor ieșeni (parmflet)

Caterincă de Bahlui

Fruntaşii liberali au împânzit comunele din jurul Iaşului, participând la binecunoscutele sindrofii populare care oferă oricărui politician şansa unei băi de mulţime ce face bine la imagine. De exemplu, pe 19 august, Marius Dangă, Romeo Vatră, Costel Alexe de la PNL, dar şi pemepiştii Petru Movilă şi Alin Aivănoaei au urcat pe scena amenajată la Rediu, comună condusă de liberalul Vasile Haidău. În aceeaşi zi, deputatul Petru Movilă, mai sprinten, a tras o fugă şi la sărbătoarea comunei Scobinţi. Aşadar, activitate febrilă, în slujba oamenilor. Dar să vedem cum îşi planifică aleşii viitoarele trasee electorale.

Romeo Vatră – Domnule Haidău, noroc că eşti liberal de-al nostru şi că la cheful de pe dealul Rediului a participat Irina Loghin, preferata mea, că altfel nu dădeam pe la petrecere. Stau în zona Breazu de câţiva ani buni şi încă mă minunez cât de slab primar eşti. Dar, repet, nu trebuie să te superi. Am fost, am zis două vorbe pe scenă, data viitoare nu mă mai vezi. Mă duc şi eu prin alte zări, poate mai merituoase, cărora discursul meu politic şi gospodăresc le-o fi de mai mare ajutor. Or mai fi comune de 5 stele prin lumea asta. Una este Comune di Sanremo, da, fix aia în care cântau pe vremuri Albano şi Romina Power. Rămâi matale cu praful lăutăresc. Ciao!

Marius Dangă – Dom’ primar, frumos că ai invitat-o pe Irina Loghin, dar unde sunt vremurile când la petrecere venea alt rapsod popular, anume Relu Fenechiu? Să înţeleg că anul ăsta n-ai mai avut bani pentru vedete? Se vede, că nici pentru drumuri, canalizare sau iluminat public n-ai nici o leţcaie în vistieria comunei. Pe de altă parte, important e că eşti la al patrulea mandat, cred, ceea ce ne ajută pe noi, liberalii, să ne prezentăm cu statistici frumoase la centru. Poate să se dărâme totul sub fotoliul dumitale, poţi să stai liniştit atâta vreme cât îngroşi numărul primarilor PNL din judeţ. Hai, noroc, vezi-ţi de-ale tale, dom’ Vasile! Pe mine nu mă mai vezi la anul. Se apropie alegerile alea mari, prezidenţiale, şi nu pot să mă afişez pe oriunde. Mă duc şi eu printr-un sat amărât de pescari din Grecia, să înfiinţez o filială Agora acasă, la mama ei.

Petru Movilă – Vasile, mie mi-a plăcut la Rediu. Muzică populară, port popular, mişcare populară. Scuze că am plecat oleacă mai devreme, dar aveam de compostat un bilet şi pe cursa de Scobinţi. Doar ştii că mediul rural îmi dă energie, e un combustibil care mă hrăneşte şi-mi dă puterea de a merge mai departe. Fără voturile de la talpa ţării, n-aş fi fost acum în fruntea ei. Spre deosebire de alţi şmecheri, eu o să vin şi la anul să te vizitez. Din ţărâna cabinei de vot m-am născut, în ţărână mă întorc. Aleluia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *