Cătălin Ivan, cel mai cel candidat la europarlamentare

Politică la patru ace

Cătălin Ivan şi noua sa formaţiune politică Prodemo (Alternativa pentru Demnitate Naţională) au reuşit să strângă semnăturile necesare pentru a candida la alegerile europarlamentare din 26 mai. Entuziasmat, singurul europarlamentar de Iaşi a postat pe Facebook un anunţ similar cu cele promovate la emisiunile de teleshopping: „Avem pregătite foarte multe surprize pentru perioada care urmează! Avem cea mai curată listă, cel mai tânăr candidat, cea mai mică medie de vârstă dintre toate listele, cele mai competente şi credibile voci pe toate temele, cei mai puţini candidaţi care au mai făcut politică până astăzi!”. După cum se vede, numai superlative în dreptul platformei Prodemo. Să devoalăm însă câteva din temerile lui Cătălin Ivan dintr-un jurnal imaginar. Un pamflet, evident.

– M-a luat gura pe dinainte şi am apucat să le promit oamenilor tot felul de surprize, mai ceva ca la tombola de la Loto. Mai rămâne să ne alegem ca mascotă Oul Kinder, dacă tot le-am vorbit de surprize! Sau s-o cooptăm ca promotor de imagine pe Andreea Marin, zâna de la „Surprize, surprize”. Pe de altă parte, pot îndeplini cam toate din promisiunile făcute pe Facebook. S-o luăm pe rând: cea mai curată listă. Păi chiar aşa e. Nu vezi un fir de praf pe ea pentru simplul fapt că nu e vizibilă. Nimeni nu-i cunoaşte pe candidaţi. Or, un lucru invizibil e al naibii de curat! Pe urmă: cel mai tânăr candidat. Aici am exagerat un pic, e posibil ca ăsta să nu fie un avantaj. Şi eu am fost cel mai tânăr europarlamentar român şi la ce mi-a folosit? Mare şmecherie că am câştigat câteva zeci de mii de euro anual! Banii nu sunt totul în viaţă. În fine, să trec peste acest moment dureros. Mai departe: cea mai mică medie de vârstă dintre toate listele. Mică, mică, dar măcar să fie o medie de trecere, să nu rămânem repetenţi la examenul din 26 mai. Cât despre „cele mai credibile voci”, aici trebuie să mai lucrăm un pic. Ne-ar trebui poate un profesor de canto sau măcar unul de dicţie. Uite, PNL au avantajul prezenţei lui Rareş Bogdan în capul listei, iar omul e chiar periculos. Poate vorbi, ţipa, urla, hohoti, bolborosi vreo 4 ore neîntrerupt, ne ia faţa, ce mai! În ce priveşte „cei mai puţini candidaţi care au mai făcut politică”, poate că nu trebuia să menţionez treaba asta. După rezultatul alegerilor, în mod sigur vor rămâne la fel. Adică în afara politicii, pentru că nu vom intra în Parlamentul European. Şi nici pragul la alegerile parlamentare nu-l vom depăşi. Aşa că vom rămâne curaţi, puri, vocali şi tineri fix cum suntem acum! Adică inexistenţi politic.

Ivan (primul din dreapta, pamflet): Mai avem mult până la Bruxelles? Nu de alta, dar de când am plecat din gara Nicolina nu mai scap de presa extaziată de candidatura mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *