Candidaţii ALDE s-au dat Tăriceni pe scena Naţionalului ieşean (pamflet)

Politică la patru ace

Cum au început copacii să înflorească, s-au înmulţit şi evenimentele electorale la Iaşi. Cel mai recent dintre acestea a fost Conferinţa Regională ALDE ţinută în cadrul somptuos al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”, prilej cu care au fost lansaţi candidaţii la alegerile europarlamentare din 26 mai. Lume arhicunoscută pe scenă, de la preşedintele Călin Popescu Tăriceanu şi fostul ministru al Culturii Daniel Barbu, până la deputatul de Iași Varujan Vosganian. Atmosfera a fost una de două vorbe spuse în grabă pe peronul dintre două trenuri, Renate Weber şi Lilian Mincă tronând pe scenă îmbrăcate în geci, ca la o şedinţă de consiliu comunal. Aflaţi prin zonă, am surprins un scurt dialog purtat în culise între Varujan Vosganian şi Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: – Varujane, foarte bună organizarea! Să mă aflu pe scena celui mai vechi Teatru din România şi să fiu politician în acelaşi timp, asta da provocare! Aveam senzaţia că joc rolul vieţii mele.
Varujan Vosganian: – Eh, Căline, nu asta facem amândoi de treizeci de ani? O fi Teatrul ăsta cel mai vechi din România, dar şi noi suntem cei mai longevivi parlamentari din ţară. Viaţa e o scenă, iar noi suntem parlamentari, cum zicea bătrânul Shakespeare.

CPT: – Da, da, câtă dreptate ai… Totuşi, cum ţi s-a părut prestaţia mea în faţa publicului? Sper că nu am avut alura Chiriţei în provincie.
V.V.: – Vai, dar se poate? Eşti un european, un om de afaceri de succes, cum să te compari cu o isprăvniceasă? Totul a fost la superlativ, mai aveam un pic şi votam acolo, pe scenă.

CPT: – Mă bucur să aud asta, bravo. Înseamnă că încă n-am ajuns la o prestaţie de matineu. Ce program mai avem astăzi, după conferinţă?
V.V.: – Mergem un pic şi pe la Biserica Armeană, mă aşteaptă acolo doctorul Nazaryan să facem nişte poze. 

CPT: – Dar parcă mai avem un doctor în organizaţie, nu?
V.V.: – Da, doctorul Răzvan Constantinescu, dar am impresia că azi e de gardă. Face 12 cu 24 pe Facebook.

CPT.: – Transmite-i un like şi din partea mea. Domnul Botez e bine şi el?
V.V.: – Bine. Desenează, face planşe, pasarele. Chestii inginereşti, mai bine să nu-l întrerupem. E ca un copil înconjurat de mii de piese Lego.

CPT: – Foarte bine. Ne trebuie tehnocraţi, oameni specialişti. Dar tu, ce mai faci?
V.V.: – Ce să fac… cum le ştii. Cum lansezi tu candidaţi, aşa lansez eu cărţi. Ştii cât de greu e să găsesc o rimă eligibilă pentru un poem? Dar asta e, nimeni nu pricepe chinul creatorului. Dar hai să ne întoarcem în sală, până nu trag ăştia cortina!

Vosganian (foto sus, pamflet): Căline, stai liniştit, nu-ţi scoate haina. Ce naiba, suntem la teatru, trebuie să ne simţim ca acasă, în Parlament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *