Brătescu, jurnal de izolare: hai noroc și-un paracetamol!

Râs cu plâns

Iată că vorba din popor „Se întâmplă și la case mai mari” se aplică și în cazul transmiterii noului coronavirus. Liviu Brătescu, secretar de stat la Ministerul Culturii și liberal de frunte, a intrat în izolare după ce a participat la o ședință în care unul dintre participanți, Mircea Abrudean, prefectul de Cluj, era infectat cu SARS COV 2. Prin urmare, Brătescu s-a băgat imediat în carantină pentru următoarele 14 zile. Om de cultură, pasionat de memorii și documente istorice, Liviu Brătescu a purces imediat la scrierea unui jurnal de izolare din care redăm un scurt fragment. (pamflet)

  • Sincer să fiu, nu genul ăsta de concediu îmi doream, să stau 14 zile izolat în locuința de serviciu din București. Mă simt de parcă aș avea pojar, privesc pe geam și văd copiii cum joacă fotbal în curtea blocului. Ce mai, e frustrant, dar, în același timp, pot coace câteva strategii politice. Avantaje vor fi după perioada asta de recluziune. În primul rând, nimeni nu mă va mai înghesui în lift. Cum mă vor vedea, colegii mă vor lăsa politicoși să intru singur în cabină. Cu siguranță, voi avea și locul de parcare liber și lipsit de griji. Apoi, la ședințele de partid sau de la minister, nu va mai îndrăzni nimeni să-mi pună pumnul în gură. Chiar și dacă aș purta mască, tot nu ar vrea nimeni să-mi cenzureze verbalitatea. Voi avea mereu un scaun liber la masa negocierilor, iar dacă voi ridica un pic glasul, cu expectorația de salivă de rigoare, se vor feri cu toții din calea discursului meu exploziv. De asemenea, voi fi ferit de corvoada de a mai strânge mâinile tuturor neaveniților și inculților din preajma mea. Oamenii vor fi surâzători, vor face o scurtă plecăciune de salut, dar nu se vor mai trage de șireturi cu mine. Apoi, sper că voi avea un birou curat, dezinfectat zilnic. Și mă bucur enorm că, la cine știe ce sindrofie o mai face Orban prin clădirea Guvernului, nu o să fiu invitat. Foarte bine! Îmi place să păstrez distanța fizică, dar și socială, față de acești propovăduitori ai vulgarității de crâșmă. Acum voi avea și justificarea sanitară de rigoare. Una peste alta, lucrurile par a fi pozitive pentru mine. Aoleu, am scris pozitiv! Nu e semn bun. Hai să înlocuiesc cu „de bun augur”. Cât despre proiectele de la minister, acestea mai pot aștepta. Am inaugurat un muzeu, e de-ajuns anul ăsta. Cică covidul ăsta devine și mai afurisit atunci când te strofoci să muncești. Așa că mai bine stau pe Facebook și înfierez opoziția. Bine, ea n-are nici o vină, săraca, dar măcar îmi mai exersez condeiul de intelectual. În rest, hai noroc și-un paracetamol!

Brătescu (foto dreapta, pamflet): Domnu’ Orban, mare dreptate aveau Brătienii! Așa e, doar prin noi înșine putem răspândi covidul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *