Biznismenii ieșeni încep să-și scoată banii din carantină

Râs cu plâns

Odată trecută partea grea a pandemiei, cu restricțiile de rigoare, mediul de afaceri începe treptat să-și contabilizeze pierderile, încercând să facă primii pași către redresare. Deși puternic scuturate de criză, marile companii ieșene își fac planuri de revenire. Doina Cepalis, proprietara firmei Te – Rox Prod, unul dintre liderii mondiali în producția de accesorii auto, a estimat pierderi de 60% din vânzările lunii mai, în timp ce Bogdan Pițigoi, patronul grupului Tester – Casa Auto, anunță și el pierderi masive în lunile aprilie – mai. Cei doi oameni de afaceri au de gând să revină pe plus, la fel și Constantin Deleanu, șeful companiei Cotnari, confruntat și el cu vânzări reduse în ultima vreme. (pamflet)

Doina Cepalis – Fiind fabricantă de centuri de siguranță auto, am fost pregătită să primesc în plin șocul crizei cauzate de coronavirus. Este important să porți centura de siguranță atunci când mergi pe căile sinuoase ale afacerilor, pentru că niciodată nu știi când intră un covid în motorul economic și financiar al fabricii tale. Zilele trecute, mă gândeam să-mi adaptez un pic producția, în sensul transformării scaunelor pentru copii pe care le asamblez pentru autoturisme, în scaune pentru adulți, respectiv membrii Guvernului și cei care se ocupă de gestionarea crizei sanitare. Lui Arafat, Tătaru și Orban le-aș face câte un scaun care să se poată catapulta în orice moment, în caz că lumea o să vină la Guvern cu furci și topoare.

Bogdan Pițigoi – Fie contabilitatea cât de rea, eu nu renunț la damblaua mea: mallul auto! Unii preferă branduri ca Zara sau H & M, dar vor vedea că poți face furori mult mai șmechere prin târg dacă te îmbraci în niște caroserii bengoase de limuzine ultimul răcnet. În mall vom facem și un loc pentru servit cafea, un parc de joacă pentru copii, unde sperăm să-i dezvățăm de joaca cu basculanta în nisip, făcându-i să treacă la mașini adevărate, din alea după care suspină tăticii sau mămicile lor, după caz. Ce mai, va fi un nou concept de magazin, cu sală de forță pentru bărbați, unde vor putea schimba cauciucuri, mânui cricuri, diverse leviere și chei mecanice. Cât despre doamne, avem și pentru ele diverse surprize. La câte oglinzi retrovizoare vom avea în incintă, e bine să aibă trusele de machiaj pregătite!

Constantin Deleanu – Ce să zic, nu se mai bea, domnule, în țara asta! Pe vremea lui Ștefan cel Mare, când dădeau turcii, nu mai prididea paharnicul de la curte cu comenzile date de boierii moldoveni. Acum, de când a venit covidul ăsta, parcă a intrat și vinul în pământ, în izolare. E mai pervers ca turcii coronavirusul, te trezești cu el la masă, ți se bagă pe sub nas, ca aroma de Busuioacă. Eu sper să livrăm ceva vin mai la toamnă, când toți ieșenii se vor ascunde de valul doi în pivniță și vor simți nevoia să citească istoria Moldovei scrisă cu tirbușonul pe doagele de stejar.

Pițigoi (foto, pamflet): Cu pandemia asta, am făcut în compania mea o serie de teste și mi-au ieșit toate pozitive. Din fericire, erau teste drive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *