Barna, în căutarea Cotroceniului pierdut, încercând să recupereze la Iaşi scăderea în sondaje (pamflet)

Politică la patru ace

Dan Barna, preşedintele USR şi candidat la funcţia de preşedinte al României, a avut o vizită relativ tensionată la Iaşi. Unul dintre motive ar fi că şi-a revăzut fosta concurentă la poziţia de şef al USR, Cosette Chichirău, raporturile dintre cei doi nefiind foarte amiabile. Apoi, Barna, atacat din toate părţile, mai ales cu privire la afacerile cu fonduri europene, a fost apostrofat de un ieşean care i-a reproşat faptul că e „prea fricos” în campanie. Barna a fost însoţit la Iaşi de Dacian Cioloş, liderul Plus, eventual premier în cazul în care şeful USR ar deveni preşedinte la Cotroceni. Mai multe detalii despre această vizită ni s-au relevat în dintr-un schimb de mesaje între Barna şi Cosette. (pamflet)

Dan Barna – Cosette, chiar dacă nu mă crezi, mi-a făcut plăcere vizita la Iaşi. Evident, nu m-am simţit grozav când m-a acostat individul ăla pe stradă şi m-a făcut fricos. Mai mult ca sigur l-a influenţat faptul că port ochelari. Dar tocmai acest lucru mă intrigă, cum de un locuitor al unui oraş academic cum este Iaşul mă poate face, subliminal, ochelarist fricos? În rest, sper că nu mai eşti supărată că te-am acuzat de fraudă la alegerile interne pentru funcţia de preşedinte al USR.

Cosette Chichirău – Sincer, Dane, ai fost cam şters prin baia de mulţime. Chiar dacă ai vreo doi metri înălţime, tot nu reuşeşti să ieşi din anonimat. Nu ştiu ce ar trebui să faci şi nici nu mă interesează. Cât despre conflictul pe care l-am avut cu privire la fraudă, eu zic să nu vorbim de funie în casa spânzuratului, mai ales că DNA bate la uşa casei respective. Oricum, ca orice femeie, am bocit câteva zile, dar mi-a trecut. Acum am alte planuri, vreau să-mi refac viaţa politică şi socială, candidând la Primărie.

Dan Barna – Mă bucur că, în sfârşit, ţi-ai găsit o ocupaţie în USR. Era şi timpul să mai ieşi din rutina selfie-urilor şi filmărilor din Parlament sau Piaţa Victoriei. Mi-e că vei deveni femeie de casă, o bugetară palidă şi atrofiată în Palatul Roznovanu. Tocmai tu, care debordezi de energie revoluţionară!

Cosette Chichirău – Vai, nu-mi mai purta atâta de grijă! Mai vezi-ţi de procentele tale care intră la apă. Dacă sunt dură, trebuie să te obişnuieşti cu chestia asta, băiatule. Tu crezi că eu am venit tocmai din America pentru a mă afunda în birocraţie şi funcţionarism? Visul e mult mai înălţător, dar o să-ţi dau detalii la timpul potrivit. După turul unu, când vei avea mai mult timp de stat la taclale, ha ha ha!

Barna (foto sus, pamflet): Nu, nu sunt Ghiţă Mureşan, dar arunc procentele la coş mai bine decât el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *