Bârfe rare, citiți-le cu glas tare. Flăcăii ăștia ronțăie în liniște milioane de euro

Caterincă de Bahlui

Țara politică arde! Iașul politic dă în clocot! Doar la o societate monopolistă din oraș pare că nu se întâmplă nimic. De fapt, le convine ca atenția publicului să fie ațintită spre alte instituții decât pe ApaChioara. Da, cei de la ApaChioara pot ronțăi în liniște milioanele de euro, buget propriu și fonduri europene. E locul din care nu „transpiră” nicio informație, e o liniște de mormânt. Ori se lucrează nemțește și toate lucrurile merg ca pe roate, ori s-a instituit legea tăcerii. Acum, noi sperăm ca măcar milioanele alea de euro de la UE să fie folosite cu folos, iar ieșenii noștri să beneficieze de servicii de calitate la prețuri rezonabile. Continuăm să-i ținem sub observație și vă dăm imediat de știre dacă apar scurgeri de informații.

Disoluție totală la acest partid: Acum, la modul cel mai serios. Pentru sănătatea democrației locale, în contrapondere cu partidul aflat la putere ar trebui să existe și o opoziție competentă și activă. Lăsând la o parte tragedia care i-a lovit pe liberarii, moartea unuia dintre lideri, ei sunt praf și pulbere. Organizația din Podu ăl Roș este la un pas de desființare. Este o disoluție totală. Nimeni nu conduce, nimeni nu execută, fiecare face doar ce-l taie capul. Nici măcar găștile de altădată nu mai funcționează. Se vorbește că doar o intervenție de la nivel central i-ar mai salva. Adică, filiala să fie condusă sau supravegheată de un șmecher venit din alt județ. O mare rușine pentru liberarii ieșeni.

Pronosticul nostru s-a adeverit repede: Oameni frați, veri și surori. Fix la această rubrică, în fo’ două-trei rânduri v-am zis că toate acțiunile reftorului de la universitatea din Copou conduc către concluzia că va face o nouă carieră publică importantă. Și-am avut gura aurită. Așa s-a întâmplat și a fost numit ditamai ministru al giustiției. Acum, suntem gata să mai facem o prinsoare: funcția de ministru nu va fi și ultima în serviciul public la nivel înalt. Pariul nostru este că reftorul jurist, după ce-și va fi încheiat mandatul de ministru, va mai avea șanse la funcții mari de vizibilitate la nivel central. Pur și simplu asta-i intuiția noastră. Om trăi și om vedea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.