Bârfe fine, cu figuri blajine. Toți stau pe-un butoi de pulbere

Haz de necaz

Fonfleu. Exact cum am prevăzut din prima zi. Asta a însemnat venirea la echipa de fotbal din Copou a investitorului „strategic” Horică din Ardeal. Întâi a zis că bagă banii lui. Ciu-ciu. Apoi că atrage sponsori. A avansat și suma pe care o va strânge: peste 1,2 milioane de euro, mergând cu cerșitul pe la diverși oameni de afaceri din județ. În final, în cele câteva luni scurse, a primit doar mărunțiș, câteva zeci de mii de lei, bani care n-ajung la club nici pentru plata facturilor curente. Echipa joacă oscilant, planul de debarcare a antrenorului Flaviță a eșuat lamentabil momentan. Dar, părerea noastră, clubul e pe un butoi de pulbere. Iar scandalul mare cât casa începe până de Crăciun. Pariem pe asta.

E iarăși curtată politic: Periodic, Doinița, o femeie de afaceri de prin zona Codrilor Pașcanilor, își plătește niște apariții în presă. Ba că e cea mai tare din parcare (iar parcarea era goală), ba că a pasat o ramură a afacerii către fiica sa (o bombiță sexy, dacă ne este permis), ba că are în întreținere câțiva copii nevoiași pe care-i îmbracă, îi hrănește și-i ține la școală. Foarte bine, doamnă Doinița, dacă faci toate astea. Întrebarea noastră e alta: de ce simți nevoia să te dai mare cu chestiile acestea? Oare propunerile de-acum câțiva ani, pe care atunci le-ai respins, au revenit în actualitate? Adică, madam Doinița, ești din nou curtată politic pentru a fi cocoțată pe listele electorale? Cum nu credem că o să răspunzi, o să cercetăm cu atenție. Revenim cât de curând pe acest subiect.

Milionari sau falimentari? E un fermier mare din județul ăsta care zice răspicat că nu se teme chiar deloc de subiectul pestei porcine. Acum, din două, doar una singură e valabilă. Ori omul are toate fluxurile tehnologice atât de bine organizate încât ciuma porcilor nu poate intra defel, ori consideră că subiectul este o gogoriță, umflată cu pompa. Nu știm încă pe ce mizează afaceristul și nici care dintre cele două variante este adevărată. Pentru că milionarul are conexiuni în mediul politic înclinăm mai degrabă spre a doua variantă, cum că boala porcilor este doar o petardă. În condițiile acestea, fermierii care au informația corectă pot deveni din milionari chiar multi-milionari, iar cei care nu o au vor deveni din milionari simpli falimentari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *