Bârfe de anvergură, cu încărcătură. Dilemele unui milionar

Haz de necaz

Am trăit s-o auzim și pe asta. Un foarte mare milionar al Iașului, acum retras în plan secund, se plânge la cunoscuți că posedă prea mult teren și nu știe ce să facă cu el. Bogătașul Găbițu’, cu business-uri în zona de IT, posedă o proprietate imensă spre Miroslava. A făcut casă pentru el și pentru neamurile lui, dar tot i-au mai rămas fo’ 10.000 mp, adică echivalentul unui hectar de pământ. Numai bun de scos la vânzare și de produs alte sute de mii de euro. Însă, are o mare teamă. Că, dacă vinde terenul la samsarii imobiliari, ăia vin și-i toarnă blocuri jur-împrejurul casei, de-i strică tot zenul. Hm, grea dilemă: Găbițu’ va alege liniștea sau euroii? Dar cu euroii ăștia ce-o să facă? O să-i pună peste ceilalți pe care-i ține la saltea? Și-atunci de ce să vândă, dacă oricum nu face nimic cu ei?

Samsarul s-a supărat pe deputat: Hai că asta-i bună de tot. Un om de afaceri cu interese mari în zona imobiliară, Bobiță pe porecla lui, e tare șucărit pe deputatul Marus, fost șef de aerohaltă. Deputatul l-a acuzat pe Bobiță că acesta din urmă ar fi demolat o casă monument istoric situată fix în centrul târgului. Dar nu de asta s-a supărat Bobiță, din cauza acestei acuzații. Ci pentru că deputatul l-a numit „samsar imobiliar”, adică, vezi Doamne, l-ar fi jignit. Păi, bine, coane, asta e problema ta? În loc să lămurești chestiunea cu acuzația c-ai pus la pământ o casă cu istorie, tu te lamentezi pe subiecte lipsite de relevanță publică. Ar trebui să ieși public și să faci lumină în acest caz controversat. Urmărim speța și revenim cu amănunte.

Vrea să-și ia jucăriile și să plece: Un tip descurcăreț, Florinache să-i spunem, mare organizator de evenimente, vrea să-și mute afacerile din târg. El acuză faptul că autoritățile locale ieșene sunt anchilozate și nu văd vizionar proiectele. Adică, orice vrea el să organizeze la noi acasă, târguri, expoziții, conferințe, nu primește niciun fel de sprijin, ba, din contră, susține că i se pun bețe în roate. Și ca atare a luat o decizie radicală: își mută principalele evenimente în alte orașe din țară, cu precădere în Ardeal. E alt aer acolo, spune Florinache. E păcat dacă se va întâmpla astfel pentru că ar trebui să strângem rândurile și să producem plus valoare aici la Iași, la noi acasă. Poate că o nouă rundă de discuții cu șefii locali vor liniști apele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *