Bârfe de sezon, sunt ca un blazon. Calculele politice dau cu virgulă

Haz de necaz

Se prevăd bubuieli preelectorale. Cică partidele de dreapta din Iași, liberarii, useriștii și pemepiștii, ar vrea să propună un singur catindat pentru postul de primar, în 2020. Deși nici măcar n-au semnat pactul, șefii partidelor se ceartă deja pe numele catindatului unic. Logic, liberarii îl vor pe Marus, fostul șef de la aerohaltă. Dar useriștii nu-l prea halesc, așa că speră ca al lor să fie poziționat mai bine în sondaje. Dar aici, iar e belea. Useriștii nu și-au anunțat încă persoana care ar vrea să fie primar. Cică e din exteriorul mediului politic, dar încă nu vor să-l nominalizeze. La pemepiști, că-s mai mici, treaba e mai simplă. Ei ar vrea, din toată ecuația asta, măcar un post de vice la Primărie. Pentru don’ Alin băiat fin sau care s-o mai nimeri în cărți peste doi ani.

Nu știe, nu vrea sau nu are chef? Nimeni n-are habar cu ce treburi se ocupă Viorică, reftorul de la școala superioară de doftori. De fo’ doi ani se chinuie să reamenajeze fostul turn UPA pe care școala de doftori l-a cumpărat la licitație. Lucrurile se mișcă acolo târâș-grăpiș. Apoi, era un mega-plan de construcție a unei parcări subterane chiar în față la umefeu. Praful s-a ales și de acest proiect, la fel ca și de cel de realizare a unui muzeu cu specific. Toată lumea își pune întrebări în legătură cu acest reftor: nu știe, nu vrea sau nu are chef. Oricare ar fi răspunsul, pentru el este tot dezastruos. Alții susțin că s-ar teme de parchetarii de la DANA, așa că mai bine nu face nimic ca să nu greșească. Oricum, mulți din corpul profesoral de la școala de reftori i-au pus gând rău. La următoarele alegeri vor să-l mazilească.

Abia la pensie își dau arama pe față: Dom’le, după ce se pensionează, unii o iau razna de-a dreptul. Și nu e din cauza vârstei, ne referim inclusiv la cei care se pensionează în jurul vârstei de 50 de ani. Ne referim la cei din MapN și MAI. Păreau normali, erau la comandă, s-au pensionat și ne-au șocat. Pentru că în armată și în poliție n-ai voie să-ți exhibi părerile personale, au fost cazuri în care colonei sau ghenerali și le-au expus când au ieșit la pensie. Așa este și cazul gheneralului Bazil, pensionat de la garnizoana de sus din Copou. Acum e consilier al șefului orașului, prezintă o emisiune la o obscură televiziune și emite pe FB păreri geo-strategice. Doamne ferește, te crucești de ce poate să zică don’ Bazil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *