Bârfe de mare angajament. Vrea să revină în prim plan

Haz de necaz

Se anunță o revenire interesantă în zona publică. Fostul vice din Roznovanu, liberarul Marus Langă cică ar fi în cărți ca să preia șefia cancelariei viitorului prifect. Dar Marus fusese certat rău de tot cu don Costello, liderul filialei peneliste. Înseamnă că s-a rezolvat o mare împăcare. Marus ieșise din zona publică, însă această mutare semnifică mult mai mult. Și anume că don Marus are planuri mari din nou, șefia cancelariei fiind, fără îndoială, doar o etapă intermediară. Un fel de haltă în care oprești un pic, dar nu stai mult, ci pleci spre o destinație mai mare și mai bună. Pe de altă parte, e și normal. La ce criză de personal calificat are penelul local, numai cine nu vrea nu primește funcții babane.

Pleacă din spațiul public: Actual vice aldist al orașului, musiu Răducu, abia așteaptă lăsarea la vatră. Pe unde merge, cu cine vorbește, spune că s-a săturat, i-a ajuns până peste cap funcția asta publică. A zis că pleacă împușcat din premărie, că e surmenat și că, oricum, n-a reușit să schimbe mare lucru în înțepeneala de acolo. În plus, musiu Răducu nu mai vrea nici să candideze, că partidul tot pe el l-ar obliga să intre în cursa electorală. În primul rând, Răducu e conștient că n-are nicio șansă nici el, nici măcar partidul aldist pe care-l reprezintă. Adică, se pune în discuție inclusiv ideea dacă partidulețul său va mai reuși să treacă pârleazul electoral, ăla de 5%. Deci, cam despre asta a fost cariera publică a lui musiu care zice că vrea să se retragă înapoi în zona privată.

Un gheneral la munca de jos: Nu prea mai înțelegem acum cam în ce ape se scaldă don gheneral Bazil. Ăla de s-a vrut pro și acum pare nehotărât. Deși la Iași, partidul lui Bonta a avut ceva rezultate, nu e clar pe ce drum ar putea-o apuca gheneralul. Oare să fie soluția electorală pentru cursa la premărie? Să încerce să intre măcar în deliberativul local? Ar fi o soluție bună pentru el. Vorba aia, în ranița fiecărui consilier local se află bastonul de deputat sau senator. Omul trebuie să înceapă de jos, iar poziția de ales local e o variantă. Mai ales că în viitoarea configurație politică a forului deliberativ local, un mandat ar putea deveni foarte prețios pentru crearea de majoritatea. Așa că stăm la pândă și vă raportăm de îndată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *