Aspirina s-a născut la sat. PF Daniel dându-i sfaturi duhovniceşti directorului Ioan Nani

Râs cu plâns

În mod firesc, managerul Antibiotice SA, Ioan Nani, caută noi pieţe de desfacere pentru medicamentele pe care le produce. Mai nou, acesta prospectează zona spirituală a leacurilor vindecătoare. Recent, Nani a participat împreună cu Patriarhul Daniel şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la o conferinţă organizată la Patriarhie cu tema „Credinţă şi sănătate în satul românesc”. Managerul ieşean nu a fost doar participant, ci şi organizator al reuniunii. Despre împletirea dintre efectele binefăcătoare ale medicamentelor clasice şi ajutorul providenţei în tratarea bolilor lumeşti, am aflat mai multe din corespondenţa purtată între Ioan Nani şi Preafericitul Daniel. Clar, un pamflet.

– Preafericite, vă mulţumesc foarte mult pentru onoarea pe care mi-aţi făcut-o de a participa la conferinţa de la Patriarhie. Obişnuit să stau toată ziua printre eprubete şi mojaruri cu pistil, m-am bucurat să văd şi alte moduri prin care Domnul lucrează pentru oameni. Foarte bună şi ideea dumneavoastră de a amenaja farmacii în câteva biserici de la sate. Eu mă ofer să contribui cu cele necesare. Daţi-mi de veste despre ce aveţi nevoie. Ioan Nani.

– Domnule manager, am făcut un inventar al celor de trebuinţă în astfel de farmacii şi cred că le vom dota cu următoarele: ulei de tămâie cu Omega 3, anafură fără gluten, agheazmă de gură contra parodontozei, vin medicinal de 70 grade (o să-ţi spun eu formula), colivă sugar free (nu ţi-aş dori s-o guşti, dar face bine). Mna, cam astea ar fi leacurile pe care le propun. Mă mai gândeam ca preoţii să fie cooptaţi într-un sistem, să facă nişte cursuri în aşa fel încât să poată prescrie reţete. O să vorbesc cu doamna ministru Pintea. PF Daniel.

– Preafericite, foarte interesante ideile dumneavoastră! Deja am amenajat două astfel de farmacii în bisericile din Mădârjac şi Scobinţi. Din păcate, aşa cum mă aşteptam, au apărut şi primele incidente. Un enoriaş a avut nişte reacţii adverse de la vinul ăla medicinal de 70 de grade, în sensul că s-a suit în clopotniţă şi nu mai vrea să coboare de acolo până nu veniţi să vorbiţi cu dumnealui. Ce să fac? Ioan Nani.

– Pff, greu de făcut educaţie sanitară cu ţăranii ăştia! N-ai cu cine! Lasă că vin şi îi aplic un tratament de exorcizare. Am eu o reţetă brevetată în laboratoarele farmaceutice de la Sihăstria. Omoară bacteriile drăceşti în proporţie de 99%. Tu pregăteşte pacientul pentru operaţie. Spune-i că, dacă nu se cuminţeşte, îi scriu o reţetă pe toacă, haha! Şi îi mai dau să facă şi şaptezeci de mătănii după mesele principale! PF Daniel.

PF Daniel (foto centru, pamflet): Succes, domnule Nani, dar sper să nu transformi Antibiotice în fabrică de produse naturiste. Dacă te prind cu Iarba Dracului sau Gheara Diavolului, îţi pun profitul pe toacă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *