Amnezia s-a născut la sat. Oprişanu, pregătit pentru un proiect experimental la Socola (pamflet)

Satiră cu ștaif

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola, Gabriel Oprişanu, este pe cale de a concretiza un proiect interesant. Cu ajutorul fondurilor europene, Oprişanu va amenaja în curtea secţiei Bârnova un aşa – numit Sat Alzheimer, care, conform reprezentanţilor Institulului, va fi constituit din case pentru bolnavi, magazine, cafenele, restaurante, sală de spectacole, parc, grădină de flori şi de zarzavat, precum şi un teren de sport. Mai mult, angajaţii spitalului nu vor purta halate albe, interacţionând cu pacienţii într-o manieră “civilă”. Mai multe despre acest proiect am aflat din jurnalul personal ţinut de Gabriel Oprişanu.

  • Dom’le, chiar sunt mulţumit de acest proiect. Simt că are un mare potenţial, pentru numeroase categorii de populaţie. Dincolo de obişnuiţii suferinzi, pe care-i întâlnesc zi de zi, mă gândesc să fac o uliţă specială pentru politicieni. De fapt, nu o uliţă, ci chiar un sat mai mic, şi nu la Bârnova, ci în curtea Socolei. Sunt convins că voi avea numeroşi clienţi. Numai din Parlament estimez măcar 4 – 5 deputaţi şi senatori care uită de la mână până la gură tot ce au promis în campanie. Se duc sănătoşi în Parlament şi, nu ştiu prin ce fenomen, toţi se îmbolnăvesc de Alzheimer. Bine, din câte văd, mai au şi episoade sporadice de revenire la realitate, când memoria le revine brusc, mai ales în campaniile în care caută să fie realeşi. E un sindrom care ar merita mai mult studiu din partea specialiştilor. De aia, vreau să amenajez, de pildă, o cafenea rezervată politicienilor afectaţi de Alzheimer. Vreau să văd dacă uită să plăteasc nota de plată. Sunt convins că 90% dintre ei vor scăpa din vedere că trebuie să-şi achite datoriile faţă de alegători. Apoi, i-aş invita în grădinile de flori şi zarzavat. Mulţi dintre ei sunt varză la comunicare, de exemplu, aşa că se vor integra perfect în peisaj. Alţii promit autostrăzi când o face plopul mere şi răchita micşunele. Din nou, o activitate horticolă de interes terapeutic. Iar sala de spectacole va fi centrul de interes al satului. Ce reprezentaţii, ce discursuri fulminante vor avea loc pe scenă! Iar dacă unii vor uita ce au spus cu o zi înainte, nu-i nimic. Uităm şi noi să le administrăm tratamentul, respectiv voturile noastre. Cui pe cui se scoate! Metode terapeutice verificate din moşi strămoşi. Bun, ia să trec eu la schiţarea planului de construcţie a acestei vetre destinate aleşilor suferinzi de Alzheimer. Primul obiectiv proiectat va fi un sediu de partid. De acolo pornesc toate bolile politicii!

Oprişanu (foto sus, pamflet): Da, am un proiect de amenajare a unui Sat Alzheimer. Va fi o aşezare cu tot ce trebuie, inclusiv cu străzi asfaltate, canalizare şi şcoli despre care nimeni nu-şi mai aduce aminte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *