Adrian Ambrosie, resemnat în faţa perspectivei instaurării matriarhatului la Poli Iaşi

Satiră cu ștaif

Zvonurile specifice şpriţurilor de vară indică o probabilă înlocuire a preşedintelui Politehnicii Iaşi, Adrian Ambrosie, cu vedeta fotbalului monden, Anamaria Prodan. După ce l-a plantat pe Tibor Selymeş în poziţia de director sportiv, funcţie deţinută anterior de ieşeanul Marius Onofraş, se pare că investitorul băimărean Horia Sabo vrea să acapareze toată organigrama cu oameni care să-i fie fideli, pe măsura milionului de euro pe care-l va vira clubului ieşean vreme de cinci ani la rând. Panicat, Ambrosie a avut un schimb de mesaje cu membrii staffului, ai echipei, dar şi diverse personalităţi sportive locale.

Adrian Ambrosie – Hai că asta-i culmea! Am muncit o viaţă întreagă ca antrenor la o echipă de femei, pentru ca, ironia sorţii, o muiere să-mi vrea locul. Aşa ceva nu pot concepe! Nu sunt misogin, ştiu ce înseamnă un vestiar plin de domnişoare, o unghie ruptă, un sutien care te strânge, dar chiar să fiu înlocuit de o vedetă mondenă? Ce părere aveţi, domnilor?

Flavius Stoican – Nea Adi, asta-i viaţa, ăsta-i trendul! N-ai văzut că până şi la Campionatul Mondial nu mai scăpăm de muieri? Păi madam Kolinda aia, preşedinta Croaţiei, i-a sorcovit pe toţi şmecherii din finală. Hai, că Putin s-a mai ţinut el băţos, că e oleacă de judokan, dar Macron era varză după două – trei intrări prin alunecare ale croatei. Ăsta-i fotbalul modern, n-ai ce să-i faci! Iar dacă e şi blondă, te face ea pe tine!

Leonid Antohi – Adriane, că bine zice Flavius, femeia e ca dracu’! Pe vremea mea, era una, Ana Pauker, care, tot aşa, făcea şi desfăcea totul în ţara asta. Să fi văzut ce şedinţe tehnice ţinea înaintea amicalelor cu sovieticii! Nimeni nu mişca în vestiar. Iar pe teren, era un marcaj om la om pe tot terenul: securistul şi jucătorul. Şi apoi, nu vezi că acum sunt promovate numai femeile, de parcă le-a crescut brusc ditamai spiritul managerial al lui Prunea.

Vasile Simionaş – Bateţi câmpii, lăsaţi femeia să facă treabă la Iaşi! Se pricepe la combinaţii, am văzut că are o emisiune, Gospodar fără pereche, în care îmbârligă tot felul de mârleţi cu donşoare pătrunse de chef matrimonial. Dacă vine la Iaşi, poate o să avem şi noi mai mult noroc la măritat fotbalişti, să tragă şi în curtea noastră câte un holtei mai acătării, mai ales atacant sau fundaş. Mie îmi place tipa, e fată de viaţă. Lăsaţi-o să vină, mai umplem şi noi tribunele. Altfel îşi ia ieşeanul bilet dacă ştie că poate să-şi facă un selfie cu Prodanca. Dacă vom fi retrograzi în gândire, şi retrogradarea va fi mai aproape!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.