Poveste socanta, la Piatra Neamt. O profesoara de limba si literatura romana, in varsta de 40 de ani, a fost arestata, pentru ca ar fi intretinut relatii intime, cu unul dintre elevii sai, de la Seminarul Teologic.

Cumplit este ca baiatul de 17 ani s-a sinucis la sfarsitul anului trecut. Femeia, considerata responsabila de acest deznodamant cutremurator, a fost trimisa dupa gratii. Ea este sotie de preot si are trei copii. Anchetatorii spun profesoara in varsta de 40 de ani a intretinut relatii intime cu baiatul care ii era elev in clasa a XI-a.

Relatia nefireasca dintre cei doi a durat mai bine de jumatate de an, din decembrie 2015 pana in iunie 2016. Baiatul caruia i-a sucit mintile era unul dintre cei mai buni elevi ai liceului teologic ortodox "Sfintii Imparati Constantin si Elena" din Piatra-Neamt. Participase la numeroase olimpiade si era apreciat de dascali.

In noiembrie anul trecut, a disparut insa de acasa. In aceeasi zi, un tanar a fost vazut sarind in raul Bistrita. Ai lui s-au rugat cu disperare sa nu fie vorba de el.

Tatal baiatului: "Nicio schimbare in comportamentul lui vizavi de noi. Nu am simtit o racire intre noi. L-am cautat. Noi ne-am consolat ca o fi la vreo manastire ca ii placea sa mearga la manastiri sa cante.”

Mama baiatului: "E cumplit, e cumplit. Nu se poate descrie in cuvinte pentru o mama. E foarte greu.”

Din pacate, dupa o luna, cele mai negre temeri s-au adeverit. Cadavrul a fost gasit, iar bietii oamenii au fost devastati. Apa le-a furat unicul fiu. Inainte sa recurca la gestul extrem, cateva camere de supraveghere l-au suprins pe terenul de sport al liceului, vorbind cu cineva la telefon.

Ultimul lui apel a fost catre profesoara de romana, anchetata acum. Autoritatile au inteles in final ca tanarul minor se iubea cu aceasta femeie. Pentru faptele sale, profesoara de limba romana ar putea sa stea 10 ani dupa gratii.