Veteranii din Generaţia Pro. Abalaşi şi Iacoban, prezentaţi ca noi achiziţii în lotul lărgit al Pro România

Politică la patru ace

Bogdan Abalaşi şi Sorin Iacoban sunt cei doi foşti demnitari care au pus umărul la ridicarea filialei ieşene a noii formaţiuni politice Pro România. Dacă Iacoban a fost fidel o viaţă întreagă PSD, despre fostul subprefect Abalaşi se poate spune că a nimerit în partidul lui Victor Ponta după un circuit sinuos şi ameţitor pe traseul PSD – Partidul Conservator – ALDE. Recent, cei doi au participat la primul congres al noului partid, remarcându-se în special pentru un număr coregrafic executat pe scenă. Hilar este că Abalaşi, mereu în căutare de privilegii administrative, a declarat că Pro România îi aşteaptă în rândurile sale pe cei care nu vin doar în ideea de a dobândi funcţii. Mai multe despre cum vede fostul subprefect noua sa calitate partinică am aflat din jurnalul personal.

– Ce chestie, cum îţi dai seama la un moment dat că există un Dumnezeu al politicienilor! Mă uitam la congresul Pro România la cei doi foşti colegi ai mei, Victor Ponta şi Daniel Constantin. Pe Victor l-am avut bun prieten în vremea când făceam parte din tineretul social – democrat, iar pe Constantin l-am prins în timpurile apartenenţei mele la Partidul Conservator al distinsului domn Dan Voiculescu. Dar, vai, drumurile vieţii ne-au separat, pentru ca, iată, după ani şi ani, refrenul celor de la Compact, ne-am regăsit în acelaşi partid. Dacă nici ăsta nu e un semn divin că România are nevoie de noi, atunci nu ştiu ce să mai spun! Pe de altă parte, nu prea îmi place titulatura de Pro România. Zici că e din grila de programe de la Telekom, undeva între Pro TV şi Pro Gold. Dar cică prinde la oameni, le dă sentimentul că, alături de noi, vor lupta pentru România. Deocamdată, sunt mulţumit de locul în care mă aflu. În sfârşit, nu mai sunt „sub” – ul cuiva, am normă întreagă de şef de filială. Suna cam naşpa subprefect. Ei, acum, cu titulatura de preşedinte, cu alt entuziasm îţi bei cafeaua de dimineaţă. Ce-i drept, regret delegaţiile pe care le făceam prin judeţ şi de unde veneam cu poze frumoase pe Facebook. Era aşa, o atmosferă de vacanţă perpetuă pe care va fi greu s-o regăsesc în perioada următoare. Victor mi-a cerut să mă implic, să ridic partidul în sondaje. El crede că eu mai sunt tânăr, ca pe vremea când făceam amândoi parte din TSD şi lipeam afişe cu Adrian Năstase. Oricum, voi încerca să fac tot ce pot pentru succesul acestei noi jucării Pro România. Adică, dacă e vorba de ajutat cu nişte poze haioase pe Facebook, oricând, cu placere! Imaginea e foarte importantă în politică, face cât o mie de voturi.

Abalaşi (primul din stânga): Sorine (al treilea din stânga), după ce ne-a făcut Victor titulari în echipa lui, abia aştept să mă lase pe bancă la marile meciuri politice. Pe-o bancă din Senat, desigur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *