Verde pentru USR. Cosette îl scoate pe Dexter la încălzire. Silviu Gurlui, pregătit pentru igienizarea vieții politice ieșene

Politică la patru ace

La nivelul alianței USR – PLUS, lucrurile par să se fi rezolvat în bună măsură în ceea ce privește candidații la Primărie și Consiliul Județean Iași. După ce Cosette Chichirău, regina sondajelor interne, a apreciat că propunerea Liviu Iolu pentru primărie, din partea PLUS, este inacceptabilă, și cei din partidul lui Cioloș par să o fi lăsat mai moale, gândindu-se să-l pună pe fostul purtător de cuvânt guvernamental ca șef de campanie. Pe de altă parte, lucrurile se pot complica prin eventuala venire în trupă a lui Marius Bodea, demisionar din PNL. Deocamdată, Cosette merge pe mâna lui Silviu Gurlui drept candidat la șefia CJ, convinsă că excentricul specialist în mediu ar putea da lovitura la scrutinul din vară. Între timp, am pus mâna pe câteva file din jurnalul intim al acestuia. (pamflet)

  • Scriu cu febrilitate aceste rânduri. Pentru cei care vor avea acces la însemnări, îi liniștesc spunându-le că nu e o stare febrilă dată de un eventual coronavirus, ci de entuziasmul unei noi provocări! Sunt mai excitat decât sculele mele când depistează un nor de praf deasupra Buciumului! Pe de altă parte, trebuie să recunosc că am acceptat propunerea dulcei domnișoare Cosette din varii motive. În primul rând, pentru că-mi place să fiu băgat în seamă. În al doilea rând, prin anvergura funcției de președinte al Consiliului Județean, îmi voi putea mări considerabil aria de cercetare, visul meu dintotdeauna. Așa cum am declarat pe Facebook – ah, ce mult îmi place să mă citez, chiar în mediul intim! – “Serviciul Național de Urgență pentru Mediu va brăzda continuu ca un radar cei 5400 km2 cât are Iașul”. Abia aștept să asmut radarele și termometrele și giroscoapele peste văile și ulițele prăfuite din mediul rural! Promit mie și întregii conduceri USR că voi face analize temeinice, dimineață de dimineață, la tot ce înseamnă potențial factor de poluare, începând cu găinațul din coteț și excrementul de vacă eliberat în zone nepermise. Porcii ar face bine să se ascundă de mine atunci când voi veni în vizită de lucru! Toleranță zero pentru insalubritatea din cocină! Nu voi accepta depășiri ale indicatorilor la praf pe ulițele centrale, iar grosimea stratului de glod va fi măsurată periodic, cu cele mai eficiente instrumente, respectiv cizme. Cât despre cocoși, abia aștept să văd pe vreunul că depășește nivelul de 20 de decibeli în timpul stupidei lor cântări matinale. Cu poluarea sonoră nu e de glumit! Ah, și nici nu vreau să aud buciume care să sune cu jale sara pe deal. Cine are chef de performanțe artistice, să le facă la căminul cultural!

Gurlui (foto, pamflet): Mă bucur că sunt candidat la președinția CJ, dar parcă văd că tot eu va trebui să fac curățenie după campania electorală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *