Vasile Roman și convertirea IT – iștilor de la mouse la trăgaciul puștii

Satiră cu ștaif

Generalul în rezervă Vasile Roman, acum convertit la ocupația de coach motivațional, va organiza o tabără militară pentru angajații din corporațiile IT. Timp de cinci zile, cu trezirea la ora 6.00 dimineața și stingerea la 22.00, experții în computere vor învăța să taie lemne, să-și facă singuri mâncare de cazarmă, dar mai ales vor învăța să supraviețuiască fără telefoanele smart. Între timp, Vasile Roman a făcut o simulare a activității din tabără cu câțiva IT – iști, scriind un mic raport final. (pamflet)

  • Oare cine m-a pus să am astfel de idei revoluționare, precum asta cu tabăra lui pește prăjit pentru ochelariștii din IT? Zău dacă mai am chef să particip la adevărata bootcamp, când voi avea pe mână zeci de ciudați ca ăștia. În primul rând, băieții au venit fiecare cu laptopul de acasă, deși eu le-am zis limpede că sunt permise doar valizele din lemn, eventual vopsite în verde, pentru nostalgici. Când colo, în dormitor nu mai puteai trece de atâtea calculatoare, de ziceai că suntem la NASA, nu într-o tabără ostășească. Le-am spus că se vor trezi la 6.00 dimineața și se vor spăla cu apă rece la butoaiele din curte. Vreo doi m-au întrebat dacă e vreun SPA prin apropiere, eventual cu masaj de relaxare. Unul venise cu o periuță de dinți electrică, altul zicea că nu se trezește mai devreme de ora 10.00, din motive de bioritm. Le-am dat niște cartofi, ceapă și ceva carne din conservă să-și facă mâncare. Când colo, fiecare și-a scos cipsurile și burgerii și sandwichurile vegane din rucsac. Aa, și niște chestii woke. M-au întrebat dacă n-am niște ketchup prin magazie. Ajunși în zona de instrucție, le-am ordonat să taie niște lemne. Mi-au zis că n-au învățat așa ceva la sala de gym, eventual dacă pot să-și facă niște selfieuri în timp ce își încordează bicepșii prin echipamentele sportive, toate de firmă. Despre trageri, ce să mai spun? Veniseră cu niște puști ciudate, ei ziceau că sunt pentru paintball. Și au început să mâzgălească toată pădurea, toți copacii și-au luat câte o bilă de vopsea în scorbură. De aceea zic… încă mai am timp să mă răzgândesc cu tabăra pentru IT – iști. Asta ar mai lipsi, să-mi tragă vreunul din ăștia o rafală de vopsea pestriță în uniforma mea de general!

Roman (foto, pamflet): Domnule IT – ist, dacă aș fi avut cum, ți-aș fi instalat un soft motivațional pe pușca asta, să-ți atingi goalul printr-un simplu click pe trăgaci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *