Un judeţ de nota 10. Profesoara Genoveva Farcaş, şefa detaşamentului de desant a geniilor ieşene

Iașul sub lupă

Iaşul străluceşte din nou la capitolul învăţământ preuniversitar. Nu mai puţin de 37 de elevi din judeţ au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională, faţă de 20 câţi au fost înregistraţi anul trecut, plasând astfel Iaşul pe locul doi pe ţară, după Bucureşti. În aşteptarea notelor de la Bacalaureat, care sigur vor fi şi ele foarte multe de 10, inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş poate să deschidă şampania prin care să celebreze prima sa performanţă notabilă în calitate de şef al educaţiei ieşene. Felicitările curg pe adresa dnei inspector, din toate colţurile ţării, inclusiv de la personalităţi de prim rang ale vieţii publice.

Nadia Comăneci: Bună ziua, vă felicit pentru performanţă! Îmi aduc aminte cu nostalgie de prima mea notă de 10, obţinută la Montreal. Nu mai ţin minte disciplina ştiinţifică, dacă era bârnă sau sărituri, cert este că am rupt gura târgului, cum se spune. Vreau să le spun elevilor ieşeni că basmele românilor sunt adevărate, iar dacă se dau de trei ori peste cap, precum zmeii în exerciţiile la sol, pot lua şi ei nota 10!

Cristopher Daum: Mă bucur că Federaţia Română de Fotbal a organizat o selecţie printre juniorii din toată ţara. Evaluarea Naţională este utilă pentru a vedea cine merită să se facă de râs la Naţională. Am aflat cu surprindere că 37 de copii din Iaşi au obţinut calificative maxime. Nu ştiam că fotbaliştii ieşeni sunt atât de talentaţi. De fapt, nu ştiam că există acest oraş în România. Dacă vor avea răbdare 50 de ani, promit că voi coopta măcar unul la echipa mare.

Gheorghe Hagi: Salut pe toţi cei care au luat nota 10 la Evaluarea Naţională. Eu toată viaţa am fost un sportiv de nota 10, care a stat scrisă vreo 20 de ani pe tricoul meu. În echipă aveam şi colegi mai slab pregătiţi, care din note de 2 sau 3 nu au ieşit toată cariera. Lăcătuş, cu 7, era oleacă mai răsărit, iar Piţurcă chiar dădea clasă cu 9, deşi a fost cam leneş. Oricum, bravo încă o dată, şi ţineţi minte, voi sunteţi campionii, voi sunteţi Viitorul!

Klaus Iohannis: Păcat că nu mai sunt profesor, ca să mă bucur pe deplin de această reuşită a elevilor ieşeni. Am trăit şi eu astfel de clipe minunate, pe vremea când dădeam meditaţii. Ştiu cât de important este un 10 în viaţa unui profesor. Eu, din păcate, am ajuns doar la 6. Case. Mediocru, dar aşa a fost să fie. Viaţa de dascăl de provincie nu e uşoară, ba uneori e chiar plină de ghinion, ca tabla de praful de cretă. Totul e să afli formula de succes în viaţă. Eu, ca prof de fizică, am descoperit-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *