Tragedie la Mangalia. Un tânăr a murit încercând să le salveze pe o mamă şi fetiţa ei. Mama ignorase steagul roşu al salvamarilor!

D’ale vedetelor

O faptă eroică l-a costat viaţa pe un tânăr, la Mangalia, pentru că a încercat să salveze de la înec o femeie care intrase în mare alături de fetiţa sa. Tânărul nu le cunoştea, dar nu a putut să stea deoparte când a văzut cum le înghit valurile. Din păcate, curenţii puternici l-au tras în larg, iar în ciuda intervenţiei salvamarilor, marea l-a înghiţit. Mama şi fiica au fost însă salvate şi aduse la mal. S-a ajuns la o nouă tragedie, deoarece turiştii continuă să ignore steagul roşu arborat, arată Reporter NTV

Tânărul de 31 de ani, din judeţul Argeş, aflat pe plaja din Mangalia, a auzit când femeia striga după ajutor. Atât el cât şi soţul acesteia au sărit în valuri pentru a o salva pe aceasta şi pe fetiţa pe care din inconştienţă a luat-o cu ea în apă, în ciuda faptului să scăldatul era interzis. Când au văzut că tânărul nu mai iese la mal, câţiva oameni au cerut ajutor la 112. O echipă a scafandrilor din Mangalia a ajuns în scurt timp pe plajă. Scufundătorii au cerut la rândul lor, ajutorul colegilor de la Constanţa, pentru că valurile şi curenţii le creau mari probleme.

Salvamarii spun că aceste tragedii se întâmplă pentru că nu există o legislaţie clară care să-i ajute să ia măsuri împotriva celor care încalcă interdicţia impusă de arborarea steagului roşu. Practic, la Mangalia, a pierit în valuri un tânăr care a vrut să facă o faptă bună, în timp ce femeia care a riscat viaţa propriului copil a plecat la scurt timp de pe plajă, fără a fi trasă în vreun fel la răspundere că a intrat în mare când nu avea voie.

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.