Sus la vie, la izvor. Iulian Canaf, unul dintre artiştii care va urca pe scena festivalului „La vie”

Iașul sub lupă
\"\"

Anul acesta, Iaşul a fost invadat de festivaluri de toate soiurile. De altfel, tendinţa de a o organiza câte un festival la fiecare cinci minute se manifestă de mai multă vreme în Capitala Moldovei. De la Afterhills-ul croit după modelul Untold, la Serile Filmului Românesc, un fel de TIFF axat pe nişa cinematografiei autohtone, până la deja tradiţionalul Festival Internaţional al Educaţiei, Iaşul a devenit oraşul unei perpetue sărbători. Ce-i drept, a dispărut Festivalul Berii, dar iată că această breşă este acoperită rapid de Festivalul “La vie”, care va fi organizat la Bârnova între 8 şi 10 septembrie şi la care şi-au anunţat participarea mai multe vedete, ale căror mesaje le difuzăm în exclusivitate.

Sebastian Ghiţă: Felicit organizatorii pentru oficializarea unui vechi obicei românesc: statul în vie. Dacă vreţi, putem folosi şi sintagma Statul în vie, n-ar fi deloc deplasată. Mai ales că în via mea am avut de-a face cu însuşi Statul, reprezentat de Coldea, Koveşi and comp. Mult succes tuturor formaţiilor invitate la concert şi să aveţi grijă să asiguraţi o bună sonorizare. Dacă vreţi, vă împrumut eu nişte microfoane profesionale, captează doar ceea ce „cânţi”.

Mihai Tudose: Adresez calde salutări organizatorilor, salutări pe care vă rog să le puneţi la rece, ca să le puteţi servi aşa cum se cuvine. Mă bucur că există un asemenea festival care ar mai putea înveseli un pic Iaşul. De aceea, aflat şi sub impresia francofoniei renăscute după vizita lui musiu Macron, vă ofer sugestia de a adapta un pic numele festivalului, transformându-l în “La vie en rose”. În altă ordine de idei, sunt convins că, după trei zile de chef, veţi vedea autostrada de la capătul butoiului. Hai, noroc!

Traian Băsescu: Bine, măi, când eram eu preşedinte, nu v-aţi gândit să faceţi un asemenea festival! Iaca de aia m-am simţit întotdeauna mai bine în cealaltă Moldovă, unde am fost tratat ca un domn, servindu-mă şi cu o cetăţenie la frapieră. Oamenii ăia din Chişinău chiar ştiu să cinstească un preşedinte, ba chiar îi cheamă şi un taxi după ora închiderii mandatului!

Klaus Iohannis: Mă bucur să aud că tradiţiile moştenite încă de pe vremea lui Ştefan cel Mare sunt păstrate în acest colţ de Românie care n-a primit mai nimic de-a lungul istoriei, îmbătându-se mereu cu apă rece. Iată, moldoveni, a venit momentul să vă îmbătaţi cu vin adevărat! Şi nu vă mai plângeţi că n-aveţi drum spre Ardeal. Sunt convins că la finalul festivalului veţi pleca fiecare pe şapte cărări, mai tari ca orice autostradă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *