Studenții TUIASI au șansa de a obține burse de practică pentru un an de zile în Japonia

Reflector

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au oportunitatea să se înscrie la stagii de internship cu durata de un an de zile într-o companie de top japoneză, în cadrul programului de burse „Vulcanus in Japan”.

Proiectul, devenit unul de tradiție pentru tinerii politehniști ieșeni, le oferă celor care au studii universitare în domeniul ingineresc șansa unei experiențe de lucru în companii japoneze ce sunt recunoscute ca lideri internaționali în tehnologii avansate. Programul de internship include și un curs intensiv cu durata de 4 luni pentru învățarea limbii japoneze, precum și familiarizarea printr-un seminar cu cultura japoneză. „Suntem bucuroși și mândri că studenții TUIASI au încă o dată ocazia de a se perfecționa printr-o perioadă de practică în aceleași domenii inginerești de interes cu cele alese la admitere, de această dată în companii japoneze cu renume internațional. Trăim cu convingerea că această experiență inginerească internațională în anii 2021-2022 va fi participativă în acel viitor de la care așteptăm să inducă schimbările calitativ necesare evoluției umane în termeni de siguranță, stabilitate și bunăstare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale la TUIASI. Aceasta a explicat că TUIASI va face demersurile necesare pentru a ajuta cât mai mulți studenți să se înscrie cu succes în programul „Vulcanus in Japan”.

Programul de burse va fi deschis înscrierii în perioada 10 ianuarie – 10 februarie 2021, derularea internshipului urmând să se desfășoare din septembrie 2021 până în august 2022. Studenții care se vor înscrie trebuie să fie cel puțin în anul al IV-lea de studii la programe de licență, putând fi și din programe de master sau doctorat. Valoarea grantului alocat fiecărui participant este de 1,9 milioane yen pentru cheltuieli de transport și cele curente, cazarea și participarea atât la cursuri de limbă japoneză și de internship fiind gratuită.

Selecția va fi făcută pe baza rezultatelor academice, a unor scrisori de recomandare din partea tutorilor pe care îi au în universitate, a cunoștințelor de limbă engleză, a abilităților de a se adapta la o altă cultură și implicit a atitudinii privind relațiile dintre Europa și Japonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *