Modă la palat. Irina Schrotter consiliindu-l pe Iohannis în privinţa vestimentaţiei de vară

Caterincă de Bahlui

Cunoscuta creatoare de modă Irina Schrotter a fost prezentă zilele trecute chiar în mediul rarefiat al Palatului Cotroceni, unde a avut ocazia de a participa la un dialog despre mediul de afaceri iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis. Surprinzător, dar se pare că singura persoană din palat despre care s-ar fi presupus că ar fi interesată de creaţia vestimentară, Carmen Iohannis, absentează din relatarea Irinei Schrotter. Să nu fie prima doamnă un fan al creatoarei ieşene? Deocamdată, am pus mâna pe corespondenţa purtată pe teme de modă de către patroana de la Exclusiv cu diverse personalităţi politice ale lumii, după succesul de la Cotroceni.

  • Distinsă doamnă Irina Schrotter, sper că aţi văzut că sunt un tip cochet, chiar şi la 70 de ani. Mde, când ai o soţie cu un sfert de secol mai tânără, începi să fii atent la nasturii descusuţi. Bine, nu ca alţi preşedinţi americani, care nu se sinchiseau că merg cu şliţul pantalonilor descheiat prin Biroul Oval. Ce vă rog eu? Îmi puteţi face o tunică militară, de genul celei purtate de liderul coreean Kim Jong-un? Vreau să-i arăt acestuia că nu haina face pe om, ci mărimea flotei, haha! Cu stimă, Donald Trump.
  • Dragă doamnă Schrotter, am o rugăminte scurtă pentru dumneavoastră. După cum bine ştiţi, sunt un tip sportiv, un adevărat Chuck Norris al Siberiei. Am nevoie de un kimono nou de judo, pentru că cel vechi s-a cam rupt într-o încăierare bărbătească în Crimeea. Dar, ştiţi, aş vrea să-l faceţi mai larg pe la mâneci, să pot scoate cu lejeritate aşii la şedinţele de negocieri cu duşmanii Moscovei. Cu respect, Vladimir Putin.
  • Frau Irina Schrotter, răsfoind un Neckermann din anii 70, mi-am adus aminte cu nostalgie de tinereţea mea şi de sejurul pe care l-am făcut pe litoralul românesc pe vremea când aveam vreo 20 de ani. Problema e că, într-o fotografie din minunata mea vacanţă, apar, mă scuzaţi de expresie, goală puşcă. Pentru că oricum nu mai pot retuşa acea poză, vreau doar să vă întreb: cu ce fel de poşetă mi-aş fi putut asorta goliciunea de Eva? Măcar să ştiu ce-am pierdut. Cu amiciţie, Angela Merkel.
  • Lady Irina, vă scriu din splendida mea grădină de la castelul Windsor. Chiar acum îl văd pe micuţul prinţ Charles jucându-se cu nişte soldăţei de plumb pe aleile flancate de tufe de trandafiri. E obraznic, nu stă locului nici un pic, toată ziua îmi spune că vrea la tron. Mai mult, de atâta zbenguială şi-a rupt toate costumaşele în coate. Nu puteţi să-i faceţi nişte petice mai colorate? Mă gândesc să-i dau o alură de bufon. Cu stimă, regina Elisabeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *