Serile Filmului Românesc se văd și în Amfiteatrul Palas – scurt metraje și pelicule apreciate de critici, în acest weekend

Calcul la rece

Au început Serile Filmului Românesc (SFR), un festival ieșean dedicat producțiilor autohtone, iar ca în fiecare an, în ansamblul Palas vor rula o parte dintre pelicule. Cinefilii sunt așteptați în Amfiteatrul în aer liber din cadrul Palas, unde vor putea să vadă o serie de scurt metraje, dar și filme consacrate din cinematografia românească. În Atrium curioșii pot descoperi expoziția „Teo Geneza”, dedicată actorului ieșean Teodor Corban.

În această seară, joi, 10 august, Amfiteatrul Palas găzduiește prima serie de scurt metraje din cadrul SFR, începând cu ora 21.30. Spectatorii îi vor putea întâlni și pe invitații speciali: Irina-Margareta Nistor, Vlad Ivanov, Michael Cuptor, Anca Toma, Matei Reu, Dalesia Cozorici și Ștefan Popescu. Peliculele pregătite pentru această seară sunt:

  • În numele binelui – (regia Anca Toma)
  • Control (regia Michael Cuptor)
  • În numele tatălui – In The Name of the Father (regia Vladimir Dembinski)
  • Sasha  (regia Serghei Chiviriga)
  • Crochiu de natură moartă – Sketches of Still Life (regia Vlad Popa)
  • Hipatya (regia Andrei Răuțu)
  • Acolo unde bărcile nu ajung – Where No Ships Go (regia Vlad Buzaianu)

Biletele pentru S\’curte la SFR – I pot fi achiziționate online de pe site-ul festivalului, iar în caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile se vor muta în sălile de evenimente Congress Hall Palas.  

Vineri, de la ora 21.30, în Amfiteatrul Palas va rula pelicula MAMMALIA, în regia lui Sebastian Mihăilescu. Sâmbătă, de la aceeași oră, aflăm povestea Verei, un medic veterinar care încearcă să captureze un tigru scăpat dintr-o grădină zoologică. Pelicula TIGRU este inspirată din fapte reale, petrecute în anul 2011, la Sibiu. Duminică, tot de la 21.30, pe ecran va rula documentarul Phoenix. Har/Jar, care urmărește povestea membrilor trupei rock românești. Biletele pentru filmele ce vor rula în Amfiteatrul Palas pot fi achiziționate de pe site-ul festivalului SFR.

În zona C&A, până pe duminică, 13 august, vizitatorii pot admira și o expoziție dedicată actorului ieșean Teodor Corban, în semn de recunoștință și apreciere a activității sale din teatru și cinematografie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *