Schimbări majore în mediul de afaceri ieşean. Neculai Apostol, maestrul combinaţiilor culinare cu parfum de succces

Râs cu plâns

Taman când se pregăteşte sezonul de afumături şi sacrificare a porcinelor, gigantul de industrializare a cărnii Kosarom îşi diversifică paleta de produse. Recent, conducerea firmei păşcănene a adăugat ca obiect secundar al activităţii sale şi fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie. Trebuie să recunoaştem că iniţiativa celor de la Kosarom este de natură a-i intriga pe consumatorii clasici ai preparatelor din carne, dar e posibil să-i bucure pe cei mai mici dintre clienţi, care preferă dulceaţa unei prăjituri faţă de savoarea unui şorici. Văzând mişcarea companiei din Paşcani, mai mulţi antreprenori ieşeni au anunţat schimbări radicale în activitatea lor. (pamflet)

Constantin Deleanu, compania Cotnari – Interesantă ideea lui Neculai Apostol, patronul Kosarom. Şi-o fi zis că, pe lângă o şunculiţă şi-un muşchiuleţ afumat ar merge şi-o savarină sau vreo două – trei felii de tort. Ce să spun, gusturile omului nu se discută, mai ales când e vorba de afaceri. Aşa că am luat şi o hotărâre care sper să-mi maximizeze profitul. Gata, pe lângă tradiţionalele vinuri, de azi înainte voi fabrica mobilă. Dar nu orice fel de mobilă, ci una reciclată din doagele butoaielor. Vă daţi seama, pentru un amator de Frâncuşă, să spunem, ce savoare ar fi să doarmă pe un pat făcut din lemnul de butoi? Chiar dacă nu bea nimic, tot se îmbată doar cât îşi aşterne cearceaful.

Ioan Nani, manager Antibiotice SA – Mda, văd că mediul de afaceri ieşean e într-o continuă inovare, mereu apar chestii noi care te dau pe spate. Prăjituri într-o fabrică de mezeluri? Dom’le, unii nu ştiu ce să mai inventeze pentru a umple maţul românului. Iar românul nostru se îndoapă cu de toate, de la caltaboşi la cremşnit şi apoi vin la noi să le dăm niscaiva medicamente pentru pântecăraie. Nu-i nimic, o să adaug şi eu produse noi. Voi începe fabricarea de iaurturi. Foarte simplu. Şi-aşa n-am ce face cu multe dintre culturile microbiene din laboratoare. Le combin cu lapte şi fac iaurt, ce mare şmecherie! 

Irina Schrotter, creatoare de modă – Domnul Apostol mi-a dat nişte idei, iar ideile sunt specialitatea mea, că altfel n-aş avea succesul ăsta nebun pe piaţa modei. Pe lângă celebrele mele creaţii vestimentare, voi începe să produc covrigi. Da, ceva mai elegant decât ce se găseşte la Petru. Evident, voi organiza câteva lansări de modă având drept modele câini defilând cu covrigi în coadă pe podium. Totul e să fii în pas cu moda, iar după cum se anunţă vremurile cu noul guvern, cam asta va fi tendinţa în România.

Apostol (foto, pamflet): Se zice că banii n-au miros. Poveşti, domnilor! Pentru mine, banii au aromă de cârnaţi afumaţi, iar în scurt timp, contabilitatea va fi plină de miresme de plăcinte poale-n brâu şi cozonaci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.