Prezent la o probă practică de medicină legală. Călin Scripcaru, relaxare la o disecție pe grătar

Râs cu plâns

Aflat la o conferință pe teme de medicină legală desfășurată la Bistrița, cunoscutul medic Călin Scripcaru a savurat și câteva ceasuri de ospăț culinar asigurat de gazde. Printre preparate s-a aflat și un porcușor de lapte bine rumenit la rotisor și stropit cu diverse sortimente ardelenești de palincă. Însă mai multe despre experiența avută de profesorul Scripcaru în inima Transilvaniei am aflat din jurnalul său personal. (pamflet) 

– Drăguți colegii mei bistrițeni, au organizat ireproșabil această conferință de medicină legală. Încă din momentul în care ne-am strâns mâinile la intrarea în hotel am simțit că falangele lor exprimă o fermitate și o consistență osoasă de bună calitate, în special la nivelul metacarpienelor. Spre deosebire de alte simpozioane sau congrese la care am participat, unde se manifesta uneori o mică durere la nivelul epifizei distale a osului humerus și epifizelor proximale ale ulnei și radiusului (cotului), aici am avut parte de o primire pe cinste. Cred că e vorba și de nivelul de grosime a stratigrafiei obrazului, la unii excedentară, dar nu mai intru în amănunte. Lucrările conferinței au fost interesante, cu multe comunicări științifice de certă calitate. La un moment dat, cred că aveam faciesul foarte încordat, pentru că unul dintre organizatori a încercat să-mi descrețească fruntea, trăgându-mă deoparte și spunându-mi că urmează un festin ce presupune o disecție complicată. Mi-am adus aminte de disecțiile făcute pe broscuțe la orele de biologie și m-am luminat la față. Am ieșit în hol, unde pe niște mese înalte străluceau impecabil mai multe ustensile chirurgicale, de la bisturie la pense anatomice. Am crezut că acolo ne vom relaxa, dar nu, am fost condus într-o curte interioară, unde mă aștepta un caz care m-a lăsat cu gura căscată. Bine, și el avea gura căscată, dar din alte motive, să le spunem morbide. Pe scurt, un purceluș bine rumenit aștepta verdictul specialiștilor în medicină legală. Mi-am suflecat mânecile și i-am făcut o examinare sumară. Nu prezenta semne de violență, cu excepția unei plăgi prin înjunghiere. Aș fi vrut să continui cu analiza, dar gazdele au insistat să mă dezinfectez pentru cina care urma. Medic fiind, nu puteam sări peste acest ritual igienic. Așa că am luat situația în mâini. O situație destul de grea, cam 40 de grade. Totul s-a încheiat seara târziu, când se lăsase o beznă de s-o tai cu bisturiul. Noroc cu focul de tabără! O să revin la Bistrița, negreșit!    

Scripcaru (pamflet, foto dreapta): Am terminat examinarea. În certificatul medico – legal vom scrie lovituri cauzatoare de slăninuță, șorici și costițe afumate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *