Politicienii, misiuni şi promisiuni în 2019. Cosette Chichirău, hotărâtă să transforme 2019 în Anul Mercenar

Politică la patru ace
\"\"

Nu există muritor de rând care să nu-şi ia angajamente serioase începând „de luni” sau „de la întâi”. Cu atât mai mult, când e vorba de startul unui nou an, fiecare îşi pune câteva dorinţe musai de îndeplinit. Oamenii politici nu fac excepţie de la această regulă a înnoirii personale, mai ales că sunt foarte obişnuiţi să proiecteze planuri ambiţioase şi deseori lipsite de fundament real. Aşa stând lucrurile, am consultat agendele câtorva politicieni de vază ai Iaşului pentru a descoperi ce-şi doreşte fiecare de la anul 2019.

Marius Bodea: Eu tare mi-aş dori să existe posibilitatea de a face doi ani într-un an, ca geniile din facultate. Adică, să sar direct în 2020, că nu mai am răbdare până la campania pentru primărie. Păi, dacă voi continua să tot vorbesc şi să vorbesc şi iar să trăncănesc pe la televiziuni şi în ziare pe toată durata lui 2019, mi-e teamă că voi rămâne fără muniţie fix înainte de alegeri. Aşa că tot ceea ce îmi doresc de la 2019 e să fie 2020!

Cosette Chichirău: Nu ştiu, cred că 2019 va fi un an greu. Aşa îl simt. Deja am intrat într-un soi de sevraj protestatar. Nu tu ordonanţă de amnistie sau graţiere, nu tu modificări de Cod Penal, nu mai iese nimeni în stradă, mă plictisesc îngrozitor! De la 10 august 2018 încoace, n-am mai înregistrat nimic notabil pe camera telefonului meu mobil. Aşa că îmi doresc de la 2019 să fie un an de zbucium, de conflicte, de hormoni exaltaţi, un an al unei magnifice dezbinări! Hai că se poate, dragi români!

Petru Movilă: După reuşita cu Legea Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş din 2018, încep să prind curaj privind spre anul 2019. Mă gândesc că m-aş putea specializa pe diverse domenii de nişă, dar foarte utile societăţii româneşti. Astfel, în 2019 aş putea avea o serie de iniţiative legislative de mare efect, precum Legea de construire a castelelor de nisip pe litoralul românesc sau Legea alegerii primarilor în două tururi de scrutin, înainte şi după ora închiderii (la asta va da Crucişătorul Traian un big like!)

Bogdan Abalaşi: Habar n-am ce-mi doresc de la 2019. Hai să încerc, totuşi. Aş vrea ca Pro România să aibă acelaşi megasucces precum Pro TV – ul cu Home Alone. Astfel, Ponta va evolua şi el hollywoodian, trecând de la răzgâiatul Mickey Mouse la puberul Macauley Culkin. Iar dacă alegerile europarlamentare ne vor găsi singuri sub pragul electoral, asta e. Mă transfer la partidul lui Cioloş, ăla care îi dă cu Plus peste tot, mai ales în sondajele de casă, alea cu procente umflate cu E-uri sau, mai bine zis, Euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *