Pocnete şi bubuieli misterioase. Profesorul Gurlui, desluşind misterul fenomenului petrecut la Iaşi în iulie

Râs cu plâns

Ciudatul fenomen înregistrat pe 9 iulie la Iaşi, când o bubuitură puternică s-a auzit în tot oraşul, făcând să vibreze ferestrele, încă nu şi-a găsit o explicaţie oficială. Astfel, s-a repetat situaţia petrecută în 2016, când acelaşi gen de zgomot a pus pe jar populaţia şi autorităţile locale. Meteorit, boom sonic, experimente secrete? Nimeni nu ştie deocamdată ceva sigur. Cu toate acestea, dornici de a desluşi esenţa acestui evenimentul atât de neobişnuit şi născător de scenarii apocaliptice, am apelat la părerile mai multor specialişti sau oameni de vază ai cetăţii. Evident, un pamflet.

ÎPS Teofan – E uluitor cum de oamenii secolului XXI se mai miră de astfel de fenomene inexplicabile. Ei încă mai cred că tunetul unei furtuni e cauzat de o descărcare electrică. Zău, de carul Sfântului Ilie n-au auzit? Aşa se întâmplă şi în cazul de faţă. Ce avion supersonic, ce meteorit? Aşa se cheamă pietricelele care cad din talpa lui Dumnezeu? Meteoriţi? Dacă da, atunci fie, aşa să le spunem. Dar eu vă spun sigur că pe 9 iulie n-a fost nici avion, nici meteorit. Pur şi simplu, a tuşit Cel de Sus. Ce vă miră? O tuse seacă, scurtă, mai mult un strănut. Mna, acum ce Nurofen i-aţi recomanda lui Dumnezeu? Hai, să vă văd, oamenilor de ştiinţă!

Silviu Gurlui, cercetător – Sunt ferm convins că a fost vorba de un meteorit care a explodat în atmosferă, undeva la nord de Iaşi. Bine, poate chiar un pic nord – vest, deşi unele calcule pe care le-am făcut ulterior indică şi un posibil nord – est. Dacă e nord – est, e nasol, pentru că acolo sunt ruşii şi ştim cu toţii ce vine de la ruşi. Pe de altă parte, cred că a fost vorba de un meteorit venit de pe planeta Kripton, eventual cu o sămânţă de Superman înglobată în învelişul său. O să vedeţi, acest fenomen are legătură cu alegerile locale, în sensul că e un semn, din acea sămânţă se va naşte noul primar USR – PLUS al Iaşului. Alo, da, domnu’ doctor, trec mâine să-mi iau reţeta!

Dumitru Prunariu, cosmonaut – În calitate de om care a văzut beşica asta numită Pâmânt de la vreo câteva zeci de mii de kilometri distanţă, sunetul a fost foarte asemănător cu zgomotul decolării unei rachete spaţiale sovietice. Mna, atâta cunosc, la atâta mă raportez. Pe de altă parte, sunetul respectiv a semănat foarte bine cu izbitura în masă a pumnului lui Brejnev. Sau al pantofului izbit de Hruşciov în pupitrul de la ONU. Tot aşa, cu vibraţii, reverberaţii geostrategice. Bine, aş putea spune şi alte chestii, din culisele aerospaţiale ruseşti, dar vreau să-mi aştept pensia în linişte.

Gurlui (foto, pamflet): Nu e de glumă cu bubuitura de la Iaşi. După calculele mele, în atmosferă a explodat un meteorit cu forţa a circa 4 megatone de PET-uri Timişoreana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *