Noul City Manager al Iașului: Movila mică promite să răstoarne lobby-ul mare

Politică la patru ace

După epuizarea perioadei de zvonuri, pentru fostul deputat Petru Movilă a venit și mult așteptata intrare în pâinea de City Manager, adică administrator public al municipiului Iași. Ambițiile generate de noua demnitate sunt mari, iar Petru Movilă e greu de egalat la angajamente și promisiuni, greu de concretizat. Ideea e că, din primele sale declarații, se pare că fostul parlamentar al PMP va sta mai mult pe la ușile ministerelor din București pentru a prinde ceva bun și pentru Iași. Mai multe despre o zi de muncă a lui Movilă la Primărie am aflat citindu-i foile din jurnalul. (pamflet)

  • Hm, prima mea zi de muncă la Primărie. Sincer să fiu, Palatul Roznovanu îmi părea impozant, dar, după ce am trăit vreo doișpe ani în Palatul Parlamentului, acum îl văd ca pe o mică glumă arhitecturală, un soi de gheretă a paznicului de la Buckingham. Chiar și noul meu birou pare atât de mic și provincial! Noroc că mi-am adus câteva lucruri deosebite care să-mi îndulcească într-un fel șederea în timpul programului. Un poster mare cu Traian Băsescu e deja amplasat pe ușa capitonată, astfel încât îl pot vedea permanent. Știu că se apropie pauza de masă după cum îmi face cu ochiul de pe afiș. Zău, dacă unele icoane plâng, ochiul lui Băse îmi face semn că e timpul pentru una mică. O pauză mică vreau să zic. Apoi, mi-am instalat pe masa biroului un set foarte elegant care conține toate stilourile folosite la semnarea marilor legi inițiate de mine în Parlament. Evident, stiloul cu care am semnat Legea Autostrăzii A8 e la loc de cinste. Păcat că nu mai are cerneală. Nu-i nimic, o să-l umplu cu benzină, să dau un semnal clar că doresc viteză în privința autostrăzii! Sau poate să pun și un strop de whisky, așa, ca să fie cu noroc? O să văd… În rest, cică sunt administrator public. Sau City Manager, cum ar zice băieții umblați prin Europa. Mă uit pe geam și nu văd nimic în neregulă cu orașul. Nici nu știu ce aș putea face. Hai, că prima sarcină pe ziua de azi am îndeplinit-o: am aflat unde e casieria. Dar mâine ce voi face? Lumea zice că cică trebuie să-mi folosesc contactele de la București. Ce contacte, că nici portarul de la hotelul parlamentarilor nu cred că mi-ar mai da bună ziua fără să-i depun în buzunar un amendament de 50 de lei. Mna, trebuie susținut financiar lobbyul pe care o să-l fac, asta e clar! Dacă tot am fost învestit în funcție, normal e să fiu și investit, nu-i așa? Gata, mâine mă duc la casierie și cer niște parale pentru o delegație la Bruxelles, unde voi avea o convorbire privată cu Băsescu, spre binele Iașului. Găsim noi un separeu discret, unde clinchetul paharelor să nu poată fi descifrat de niciun agent secret al USR.

Movilă (foto, pamflet): Mi s-a spus: “Petrică, du-te și fă anticameră la minister!” Fac și două, nu-i vorbă, dar am nevoie de resurse! Numai cât dai cu var pereții, tavanul, chituiești ferestrele, montezi candelabre, păi toate astea costă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *