“Motorul” Bodea, umilit de trotinetele electrice useriste. Un lider liberal confuz în faţa urnelor

Politică la patru ace

Deşi liberalii ieşeni s-au grăbit să desfacă şampania după rezultatul alegerilor europarlamentare de duminică, situaţia pe municipiu este dezastruoasă. Filiala din Podu Roş a fost surclasată drastic de către USR – Plus, alianţă care nici măcar n-are sediu la Iaşi. Astfel, pe municipiu, după centralizarea a 98% din procesele verbale, useriştii au avut 36.93% din voturi, în timp ce liberalii abia au atins jumătate din această cifră, respectiv 18,58%. Coroborat cu faptul că Iaşul nu a reuşit să propulseze nici un candidat propriu pe o poziţie eligibilă, putem avea imaginea unei înfrângeri pentru Marius Bodea, liderul municipal al PNL. Deocamdată, am pus mâna pe o serie de mesaje schimbate între acesta şi alte personalităţi politice.

Rareş Bogdan – Domnule Bodea, nu-i vorbă, am câştigat noi alegerile pe plan naţional, dar totuşi, matale ai luat 19% la Iaşi, în timp ce puberii de la USR ţi-au dat dublă de dreapta la ficat. Vorba aia, am fost la tine în vizită de vreo două ori, am jucat un mic rolişor şi pe scena din Piaţa Unirii, dar mai multă imagine cât să-ţi fac? Nu pot să-ţi bag voturile în traistă, că nu sunt Dumnezeul liberalilor. Încă.

Marius Bodea – Domnule Rareş, eu cred că totul a pornit de la semnul victoriei pe care îl făceaţi în afişele în care apăream amândoi. Părea că-mi puneţi coarne în poză, cum fac copiii proşti. Sunt convins că de acolo mi s-a tras scorul de pe municipiu, lumea m-a perceput ca pe un puştan cu retard.

Andrei Postolache – Ce mai face domnu’ preşedinte, bine mersi? Nu prea le am cu ezoterismele, dar uite aşa se întoarce roata, dar mai ales blestemele! Mai ţii minte când mi-ai interzis partidul Pentru Iaşi la tribunal? Iaca, acel partid, cu Cosette în frunte, a făcut nişte pui de vultur care acum s-au uşurat pe statuia matale de lider infatuat!

Marius Bodea – Domnu’ Postolache, nu răspund la provocările de politician acneic. Dar dacă insişti, vezi că-l pun pe Timofciuc să-ţi facă o interpelare în Consiliul Local, una care să trimită iar în depresie!

Costel Alexe – Nu fi supărat, Marius. Măcar am scos un scor mai bun pe judeţ. Prin urmare, am motive de speranţă că Bucureştiul mă va mai ţine în funcţie măcar până la prezidenţiale. Sau poate până la parlamentarele de la anul, când chiar că ne jucăm soarta. Dar permite-mi să îţi dau un sfat prietenesc. Mai scoate-ţi motocicleta la încălzire zilele astea. Unge-o pe unde trebuie, curăţă-i pistoanele, verifică-i pedalele, tot ce ţine de direcţie. Nici nu ştii când ai nevoie de un demaraj bun din filială!

Bodea (foto, pamflet): Două kile de ulei, un kil de făină, o găleată de plastic… Băi, asta ori e lista de cumpărături pentru Kaufland ori umblă iar ăştia cu pomeni electorale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *