Mediul universitar ieșean întârzie sesiunea de vaccinare. Doctorul Viorel Scripcariu, testând pe propria piele binefacerile vaccinului anticovid

Râs cu plâns

Campania de vaccinare anticovid este în toi, tot mai mulți ieșenii dorind să se programeze pentru a beneficia de calitățile leacului produs de Pfizer sau Moderna. Printre primii ieșeni care s-au vaccinat a fost și rectorul UMF, profesorul și chirurgul Viorel Scripcariu. Deocamdată, niciun alt șef de universitate din Iași nu s-a arătat dispus să urmeze gestul făcut de șeful mediciniștilor. Mai multe detalii despre părerea rectorilor ieșeni despre vaccinare am aflat ascultându-le declarațiile făcute în aceste zile. (pamflet)

Tudorel Toader, rector Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – Vă spun sincer, încă nu am luat o decizie. Trebuie să mai colectez probe consistente privind eficiența acestui vaccin. Evident, voi face și o evaluare a informațiilor obținute. Știți și dumneavoastră cât durează la mine o evaluare. Mă mir că specialiștii au reușit să facă acest vaccin în mai puțin de un an de la apariția virusului. Păi, într-un an, eu abia am reușit să fac un raport de câteva pagini despre Kovesi. Mi-ar fi trebuit măcar 10 ani până să umplu eprubetele. Sunt sceptic.

Gerard Jităreanu, rector Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” – Pe mine mă îngrijorează apariția de noi tulpini ale virusului. Precum lăstarii care cresc pe trunchiul pomului, se vor înmulți și vor da roade, deci alte virusuri. Așa că trebuie mai întâi aplicat un tratament cu erbicide, cu fitosanitare, cu siguranță și o tăiere de primăvară. Știți, organismul uman e ca o livadă de care trebuie să ai grijă, să mai dai cu var din când în când, să stârpești dăunătorii. O injecție e frecție la picior de lemn. La covid trebuie băgată drujba!

Aurelian Bălăiță, rector Universitatea Națională de Arte „George Enescu” – Cred că mă voi vaccina, dar asta doar după ce mă consult cu muza personală. Noi, artiștii, mereu am fost deschiși către experiment, către necunoscut. Cine știe, poate că după acest vaccin vom descoperi noi tărâmuri de expresie artistică, noi forme de visare. Merită încercat, mulți dintre studenții mei s-au săturat de shoturile cu votcă.

Scripcariu (foto, pamflet): Deja simt efectul vaccinului: mi-a venit un chef nebun de a face operații de integrare a ecuațiilor diferențiale. Cum, sunt chirurg, nu matematician?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *